Test av ytterkläder för våren

Hemma hos oss har äntligen Ella’s vårskor som vi köpte i höstas åkt fram. Dom är från Reima och vi var jättenöjda med dom i höstas lika som vi har varit med de vinteroveraller vi har haft från samma märke. Därför blev vi jätteglada när vi blev utvalda till Reima’s testpatrull för att få göra lite olika roliga test med några vårplagg från just Reima. I det här första inlägget ska jag berätta om mitt första intryck och efter det kommer ni bland annat få se bad i vattenpölar och klädklättring 🙂



Elias lättdunjacka Ragune ser jag som ett perfekt plagg för tidig vår, som ofta brukar vara lite kyligare med bara några få plusgrader. Eftersom man dessutom enkelt kan ta av ärmarna och huvan på den funkar den även bra att använda som tunn dunväst på sena, kallare sommarkvällar och höst. Jag tänker även att det kan vara en bra jacka att ha under overallen under de kallaste vinterdagarna. Älskar också den starka färgen som verkligen matchar Elias fina ögon! Supersmidig, lättdragen dragkedja som får högsta betyg.


Ella’s superfina vårjacka Anise älskar hon verkligen! För henne är det viktigt att ett plagg har nåt mer än en färg. Jag gillar att den är lite längre och tjejigt modellsydd eftersom den blir lite ”finare” och inte bara är en lekparksjacka. Den är tunn i materialet och både vindtät och vattenavvisande (vattenpelare 5000).
Att färgen är riktigt stark rosa är suveränt eftersom barnen syns mycket bättre bland alla andra barn i lekparken. Ett stort plus är att dragkedjan är jättelätt att dra upp, så 3,5 åriga Ella utan problem kan sätta på sig den själv.

Ella’s mössa Frappe är även den från Reima och är extra smart då den är tillverkad i ett snabbtorkande material som gör att man slipper gå runt med en blöt, kall mössa när regnet faller ner. Den har dessutom solskyddsfaktor med SPF 40+ skydd. Ännu en smart grej är att den är vändbar så man kan variera sitt färgval från dag till dag, en grej som Ella tycker är superkul.


Elias kepsmössa Wafer är verkligen en smart huvudbonad. Här har man tänkt till! Det är ett mellanting mellan en mössa och en keps. Lika varm som en vårmössa men med en liten skärm som både gör det enklare att se i vårsolen men också lite coolare och roligare att ta på sig. Även den är tillverkad i samma snabbtorkande och solskyddsmaterial som Ella’s mössa. Enda grejen med den här mössan är att jag skulle önska att den gick aningen längre ner över öronen.

Elias softshell byxor Kuori är precis som ett par överdragsbyxor för en 6 åring ska vara. Dom ska knappt inte märkas, vara bekväma och snygga. Om Elias själv får välja vill han helst inte ha några överdragsbyxor på sig, så därför är det här väldigt viktigt för honom, Dom här byxorna är även gjorda i ett material som stänger ute blåst men samtidigt andas så man inte svettas. En annan fördel är att dom är vattenavvisande med en vattenpelare på 8000.



Ella har också fått uppdraget att testa ett par vattentäta överdragsbyxor Suoja (vattenpelare 15 000), men hennes är ett par med hängslen. Det är verkligen toppen att dom är vattentäta med en hög vattenpelare eftersom den här lilla damen gärna sätter sig rakt i vattenpölarna på dagis. Men dom är inte gjorda i galon (rengbyxmaterial) så man svettas ihjäl, utan i material som andas. Bra resår och silikonhällor nedtill också som håller byxan på plats så inte regn eller sand kommer in på byxorna under. Aningen krångligt med hängslen på en treåring som inte klarar att sätta på sig dom själv.


Det sista plagget Elias får testa är en tunn Reimatec skaljacka Pickle. Den är tillverkad i både vind- & vattentätt material (15 000 vattenpelare) och andas med hjälp av det mjuka nätfodret på insidan. När jag läser om jackan ska den vara ”extremt slitstark” och det kan jag förstå för bara man klämmer på jackan känner man att den är av ett slitstarkt bra material.
En smart funktion med den här jackan är Reima Play Layers tryckknappar på insidan av jackan som man lätt kan klicka fast en fleece som mellanlager när det behövs. Jag älskar den här glada färgen på den här jackan också, en riktigt vårig färg! Skulle vilja säga att den är aningen stor i storleken, men för mig har jag gärna en bra jacka som dom kan växa i.

Håll utkik så ni inte missar de roliga, kommande vattenpölstesten 😉

I samarbete med Reima

4 reaktioner på ”Test av ytterkläder för våren

  1. Skalkläder är bara toppen, vi håller på och testar för tuxer så det var kul att hitta din blogg med liknande uppdrag – och en massa annat 🙂 /Elin, Åmålsfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *