Jul på Liseberg

Wow vilken häftig upplevelse! Jul på Liseberg är verkligen nåt utöver det vanliga. Jag och barnen var ju där en dag i förra veckan när Wonderland Event var snälla och bjöd dit oss tillsammans med min vän Felicia och hennes dotter Hedda.Direkt när man kommer innanför dörrarna på Liseberg möts man av jul. Det är konstsnö, snögubbar, snöbeklädda granar med massor med ljus.


Jag hade faktiskt ingen aning om att barnkarusellerna var öppna på vintern (hela 27 karuseller är igång), utan hade föreställt mig att vi skulle mysa på julmarknaden, titta på teater och äta julbord, så oj vilken glad överraskning det blev för barnen! Dessutom är det inte så mycket folk mitt på dagen en vardag i december så det var heller inga köer till karusellerna.


Ella som älskar stora maskotar blev helt till sig när hon skulle krama Lisebergskaninen. Först vågade hon inte ens hoppa ur vagnen och sen ville hon aldrig sluta kramas :)

Så självklart kollade vi på kaninteatern också. En ungefär halvtimmes show som var rolig för både barn och vuxna. Skådespelaren som var tomten bjöd mig på många skratt!


Utsikten över julpyntade Liseberg från de högre karusellerna på eftermiddagen när det hade blivit mörkt var helt oslagbar!


En riktigt bra mini-Disney-on-Ice-show avslutade dagen på Liseberg. En riktigt proffsig föreställning på is om den klassiska sagan Hans och Greta. Både isshowen och kaninteatern ingår i priset när man betalar det 95 kronors inträdet för att komma in på Liseberg. För att åka karusellerna också lägger man på 150 spänn så det är verkligen prisvärt att gå på vintern. Med nya snabbtåget MTR Express kommer man dessutom direkt från Stockholm city till Liseberg (en separat tågstation) på 3 timmar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *