Marielyst – vackraste stranden i Danmark

Just nu är Elias och jag på ön Lolland i Danmark på vår lilla mamma-son resa. Det finns så himla mycket roliga barngrejer att göra här så dom här två första dagarna har bara flygit förbi och nu är det trist nog bara en dag kvar :( Jag vill så klart dela med mig av allt till dig och tänkte börja med att tipsa om den underbart vackra och mysiga delen Marielyst som bara ligger drygt 1,5 timmes bilfärd från Köpenhamn.imageimageFörsta natten bodde vi på Hotel Norrevang som är en vacker, idyllisk stenbyggnad med gångavstånd från havet. Hotellet hade rymliga, stora rum med antingen heltäckningsmatta eller parkett och dessutom med uteplats som verkligen är något vi värdesätter i vår familj när vi är på semester!image
Tänk att ha den här härliga uteplatsen till sitt hotellrum där barnen bara kan springa ut och leka!imageimageimageJa matbilderna kan ju faktiskt tala för sig själva. Jättegod mat med helt suverän service! Stort plus för lekhörnan som fanns bredvid receptionen där barnen kunde leka när de ätit färdigt maten.imageimageimage
Med på samma pressresa som vi är på är även ett gäng andra härliga människor – Fnulan, Rosita reser och Diana med deras goa barn. Helt otroligt men alla barnen fann varann direkt och började leka hur bra som helst så fort de såg varandra. Idag firade vi även födelsedag här för min älskade lilla kille Elias har blivit så stor som 5 år nu! Visit Lolland-Falster hade varit så enormt gulliga och köpt en egen fotbollströja och fotboll från deras lokala lag till fotbollskillen i present.imageSå självklart fick bollen följa med längst promenadstråket ner till den enormt fina stranden Marielyst som vi så klart var tvugna att kika på.imageimageDen här stranden har faktiskt flera år i rad vunnit pris för den finaste stranden i Danmark! Den är 2 mil lång och har alldeles fin, ljus strand och klart vatten. Den påminner väldigt mycket om Tofta stranden på Gotland. Hit vill jag ta med hela familjen i sommar och bada! Bara några minuter med bil härifrån finns en jätterolig funpark som jag ska berätta mer om senare. Sov gott, kram Jennyimage

2 thoughts on “Marielyst – vackraste stranden i Danmark

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *