Åka bil med barnet i knät?

Kände för att dela med mig av lite tankar och åsikter ikväll och hoppas på att ni också är det :) För några veckor sen var det ganska stort halubalej när Blondinbella hade åkt taxi med sin son i knät när dom var utomlands. Ja vad kan jag säga, vi har så klart också gjort det, precis som massor av andra föräldrar. För om man är utomlands utan hyrbil och ska åka taxi så är det väldigt svårt att få tag i en bilbarnstol. Av alla de länder vi har varit i så har vi bara lyckats få tag i bilbarnstolar i USA och Dubai. Och om man åker charter och har transferbuss från flygplatsen så finns det heller ingen bilbarnstol. Så vad ska man göra? Jag undviker det till det sista alternativet men om man måste ta sig till tex flygplatsen eller hotellet så måste man. I Sverige där jag vet att det finns alternativ skulle jag aldrig göra det. Man kan ju också fråga sig hur säkert det egentligen är för bebisar att flyga flygplan? Sitta fastspända med något extra bälte i ens eget knä. Jag vet vissa duktiga människor som släpar med sig hela babyskyddet på resan men sen då, när barnet är 1 år och har vuxit ur det? Då tas det inte med någon bilbarnstol! Hur tänker ni? Åker ni bil med era barn i knät ibland?

IMG_1717.JPG
hyrbil i Kroatien

8 thoughts on “Åka bil med barnet i knät?

  1. I Thailand har vi åkt både minibuss och tucktuck (stavning?) med barnen i knät. Inte säkert för fem öre, men vad 17 gör man? Vi kan ju inte släpa med två stora bilbarnsstolar ner. Ärligt talat, hur många gör det?

    Ps. Legot jag vann hos dig kom idag. Helgen är nu bokad med legobygge :)

  2. Vi frågar alltid men finns det inte får man ju ta det som finns. När vi var i thailand tex finns i Bangkok en firma som drivs av en svensk http://familjensundberg.se/blog/saker-transport-i-bangkok-med-transferbkk http://www.transferbkk.com/ och de har bilbarnsstolar. Superbra firma dessutom som är mycket flexibla, trevliga och prisvärda. Om man åker tex en tucktuck kan man be om att barnen/barnet får sitta inne hos chauffören. Det är iaf säkrare än att sitta på flaket så att säga. Så man får helt enkelt göra det man kan för säkerheten!

    Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *