Trollstig och äventyrsstig i Stockholm

IMG_5964.JPG
Nu har Easy babies blivit Familjetipsbloggen, läs mer där! 
Sitter du och planerar helgens aktiviteter med barnen? Skönt att ha det gjort i förväg tycker jag annars blir det lätt att dagen bara flyger iväg utan att nånting alls är gjort. Härom dagen var vi på utflykt till ett helt nytt ställe för oss, en friluftspark för barnen som jag bara måste tipsa er om!

IMG_5962.JPG

IMG_5953.JPG

IMG_5958.JPG
Ängsjö friluftsområde heter stället och ligger i Stäket några mil norr om Stockholm. Alldeles i närheten av Jakobsberg. Det är väl egentligen ett allt-i-allo-ställe för det finns både pulkabacke, badstrand, cafe, vandringsstigar, kanotuthyrning, lekpark och äventyrsstig för barn här. Vi åkte dit för att prova på barnutbudet och blev väldigt positivt överraskade! Vi började med äventyrsstigen som var jättemysigt belägen och lagom kort för barn att orka med. Längst vägen fanns några få men uppskattade saker som barnen kunde leka med. Perfekt lockmedel om man vill få med sig barnen på en mysig promenad! Bra vägstig som barnvagnen kunde följa med på också.

IMG_5965.JPG

IMG_5972.JPG

IMG_5975.JPG
När man hade gått klart stigen kom man till en indianby där det fanns flera hyddor barnen kunde leka i, linbana och en stor borg med rutchkana.

IMG_5971.JPG
Där slog vi oss ner och mumsade på vår mackmatsäck medans några bredvid grillade korv. Nästa gång tar vi också med oss ett pack hotdogs!

IMG_5979.JPG

IMG_5977.JPG

IMG_5978.JPG
När vi hade laddat batterierna tog vi en sväng runt Trollstigen som låg precis bredvid. Om man inte nöjde sig med det så fanns där också en nybygd liten lekpark med gungor, sandlåda och klätterställning. Hela stället bjöd på mindre men flera roliga och uppskattade barnaktiviteter i naturen. Vi var nog där i flera timmar!

IMG_5995.JPG
Trevlig helg :) Kram Jenny

4 reaktioner på ”Trollstig och äventyrsstig i Stockholm

  1. Vi brukar ofta hänga här – det ligger ju bara ett stenkast från där jag bor (ja, stenkast 10 min med bil iaf – däremot bor min syster i en av villorna längs vägen/sjön). Underbart framför allt på sommaren när man kan bada, åka kanot, springa/spela fotboll på grönytorna men även på vintern när man kan åka längdskidor där (ja, om det fanns snö såklart) eller som ni bara leka och grilla och mysa.

    KRAM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *