Annons

Årets lyxiga julkalender är igång!

darkbeast-1Jag blir verkligen såå glad för att ni är så många som läser min blogg. Tycker verkligen det är jättekul, vilket så klart bidrar till att det är roligare för mig att fortsätta tipsa er om saker och ting också :) För att ni visar sån uppskattning för bloggen vill jag så klart ge tillbaka nånting till er också så därför har jag planerat in ett gäng generösa julklappstävlingar till er. Kommer du ihåg förra årets lyxiga julkalender? 😉 Du kommer precis som förra året att få chansen att vinna fina priser vid varje advent och det här året fokuserar jag på extra bra julklappar till barnen. Först ut är den här supercoola Topraiders radiostyrda bilen från Roligaprylar (värde 549 kr). Elias har också en radiostyrd bil och han älskar den verkligen. Så den här bilen lovar jag blir en perfekt julklapp till den biltokige sonen!

För att vara med och tävla;
Dela med dig av ditt bästa tips på underhållning till barnen innan tomten/Kalle Anka kommer på julafton

Tävlingen pågår till den 6/12 och vinnaren presenteras här på bloggen. En ping kommer på Easy Babies Facebooksida när vinnaren är presenterad. Det är vinnarens eget ansvar att kontakta mig med sina adressuppgifter inom kort för att få sin vinst hemskickad.

Stor kram och lycka till <3

Jenny
——————————————————————————————————————————————————————————————–Vinnare:
Stort grattis till signaturen Christina Frisberg Maila mig på hedman_jenny_@hotmail.com så snart som möjligt.

34 reaktioner på ”Årets lyxiga julkalender är igång!

 1. När jag var liten underhöll man inte oss barn utan satt i köket och pratade själva, det fanns ingenting att leka med, ingen tv, vi fick inte vara ute och leka? Jag hatade julen, det var bara en lång tråkig dag. Nu när jag själv fått barn känns det därför viktigt att göra det till något bättre och en dag för barnen. Kanske spela sällskapsspel tillsammans, gå ut i pulkabacken en timme tillsammans, bygga en snögubbe, det behöver inte vara så märkvärdigt, det viktigaste tycker jag är att dom vuxna också deltar i aktiviteten. :)

 2. Åh vilken fin vinst! Skulle passa Alicia helt perfekt :)
  Det där med att barnen blir rastlösa brukar vi lösa med att barnen (beroende på ålder) får vara med och hjälpa till med förberedelser. Kan vara allt ifrån att hjälpa mormor att steka köttbullar eller följa med morfar ut och skotta en gång till tomten 😉 Barnen brukar också få en massa gotte i form av julgodis och frukt så blir inte väntan lika lång =)

 3. Tror inte valet av aktivitet är det viktigaste en sådan dag, utan att barn och vuxna göra något tillsammans. Allt från att den vuxne sätter sig ner och faktiskt leker/pratar/umgås med barnet, och inte bara sitter bredvid och har telefonen framme… Till att barnet får vara med och hjälpa till med alla sysslor som ska hinnas med :)

 4. Jag är gärna med och tävlar! :)
  Mitt bästa tips är att låta barnen sitta och pyssla! Kanske lite fina juldekorationer såsom änglar, tomtar och granar, eller julkort etc. Supermysigt!

  Kram!

 5. Mitt bästa tips är att ha en pysselpresent och en film i morgonstrumpan. Det brukar underhålla barnen en stund. Blir rastlösheten för stor brukar våra få vara med och planera dukning eller andra sysslor.

  Håller tummarna för vinst, vår dotter körde slut på sin radiostyrda bil i somras!

 6. Här får barnen en varsin klapp på morgonen, lagom till frukostgröten :) I julstrumpan finns lite julgodis, en clementin (ett stort måste, haha) och lite annat smått. Men denna klapp är då avsedd för att fördriva den där låååånga väntan. Oftast något sällskapsspel som passar alla, alternativt kanske pussel/målarböcker osv. Något som gör att de liksom kan fokusera på något annat än bara väntan! :)

 7. Jag är gärna med och tävlar! Mitt bästa tips som alltid fungerar är att ha en skattjakt på morgonen. Man lägger på kvällen när barnet/barnen sover en lapp under kudden där det t.ex. står ”titta under sängen”. Där ligger sedan en ny lapp. Ett par lappar senare hittar man skatten som är ett paket. Ett bra innehåll är t.ex. en barnkorsordstidning, en dvd eller något liknade som de kan använda under dagen medan de väntar på Kalle Anka. Fungerar alltid här!

 8. Wow vilken tuff bil :)

  Våra jular ser lite olika ut, vi åker till ena eller andra släkten på julafton, och tiden är olika.
  Men vi gör så att barnen får julklappar från oss här hemma redan efter lunch.
  (Det är så onödigt att släpa med sig 😉 )
  Då är de bra sysselsatta fram tills vi ska åka/Kalle börjar :)

 9. Hej!
  När jag var liten var julafton en underbar dag!
  Vi fick vara med och duka, laga mat och ta fram godis till godisbordet.
  Sen var vi ute och byggde snölyktor som skulle tändas efter Kalle anka så att tomten hittade fram i mörkret.
  Vi brukade även leka tex kurragömma, vi pysslade och brukade göra tex placeringskort till det var dags att äta.
  Så vi led ingen brist på roligheter.
  Tyvärr kan jag inte få egna barn att föra detta vidare till men jag har syskonbarn som i stort sett tillbringar julafton som vi syskon gjorde. Så kul att se♡
  Ha en fin första advent!
  Mvh Malin

 10. Wow, den bilen kommer bli uppskattad av Viktor här!
  Ett tips jag tycker är bra är att ge barnen varsin rolig paket på morgonen, verkligen något dom önskar sig och kan leka med en stund!! Då slipper dom vänta hela dagen för väntan är värst!
  Då brukar jag passa på att fixa allt som ska göras. Sen går vi ut på promenad med hunden i skogen och äter jullunch. Då är det snart dags för Kalle och allt firande! :-)

 11. Klart jag vill vara med i din fina kalender!! :)
  Här har barnen alltid fått ett väl utvalt paket från tomten i en strumpa , det är något de kan roa sig med under dagen och sedan när förväntan stiger till lite nervositet och tjat så får de hjälpa till med lite köksbestyr och att duka det vackra bordet, innan finstassen kommer på och vattenkamningen genomförs för att vara så fina som möjligt när tomten väl kommer.
  Den här bilen tex är en sådan julklapp som man med fördel kan leka med hela förmiddagen innan gästerna och tomten kommer. :)
  Här kommer adventskramar från oss!! :) <3

 12. Vi brukar spela spel och vara ute och bygga snögrottor. Barnen behöver göra av med den uppbyggda energin de fått under hela december. Sen går vi in och kollar på Kalle anka och därefter blir det mat och sen julklappar!
  I morgonstrumpan får de något de kan roa sig med under dagen. Tex spel, film, pyssel.

 13. Jag är gärna med och tävlar om denna fina bil. Barnen brukar alltid få en julklapp på morgonen i julstrumpan, jag brukar försöka med att det är något som passar bra att ha att greja med under dagen och sen även låta dem vara med och förbereda maten, som tex klippa prinskorvarna, vispa grädden m.m. Mvh Liselotte

 14. Vi klär på oss varma kläder och beger oss ut på en tipspromenad! Tipspromenader är enkla att anpassa efter ålder, barn och vuxna får umgås innan man sätter sig i en varm stuga o myser framför Kalle Anka!

 15. Hemma hos har vi en liten tradition om att man som barn alltid får öppna en julklapp var på morgonen. Den brukar vi vuxna noga välja ut och ha i åtanke att det gärna får vara något som barnen kan sysselsätta sig med under dagen. Så det brukar oftast försvinna i väg ett par timmar där, och sen brukar även vi allihop hjälpas åt i köket med maten vilket tar sin lilla tid det också.

  När barnen blir rastlösa och tid finns brukar vi mysa ner oss i soffan och spela familjespel tillsammans allihop. Det är faktiskt nästan enda dagen på året som vi bokstavlig talat vänder ut och in på spelskåpet och varje litet spel spelas, även det allra tråkigaste som oftast ligger längst in och dammar tills det är dags igen.

  Finns snön ute brukar vi även ta en liten paus innan eller efter maten. Då brukar vi hela familjen bege oss ut i backen och åka pulka, busa loss i snön och bygga snögubbar. När det blir allt för kallt går vi tillsammans in igen och myser framför alla komedier med jultema på TV och en massa gott på bordet.

  Kram Sanna

 16. när jag var liten var julen bara ångest då mina föräldrar antingen bråkade eller så blev pappa så fruktansvärt full så nu när jag har egna barn så har jag varit noga med att ingen alkohol finnes och allt vi gör på julen gör vi för barnens skull. Så dagens styrs mest av barnen och jag känner ingen press på att det ska vara si eller så. Barnen får även hjälpa till med att steka köttbullar och ta fram allt som ska fram på bordet, de får pyssla och göra placeringskort, vika servetter mm. Och oftast så vill de bara hjälpa till för de har ju också en bild av hur julafton ser ut.

 17. Mitt bästa tips är att lägga något i julstrumpan som dom kan roa sig med under dagen, förra året fick dom varsitt kortspel, löjliga familjen, svarte petter och uno och dom hade minsann att göra hela dagen så dom nästan glömde bort Kalle :) kram Diana

 18. Jag brukar göra iordning varsin påse som innehåller någon julig film, lite småpyssel och en stor skumtomte och det brukar gå hem

 19. Vi låter alltid barnen öppna varsin julklapp efter frukost och i den ser vi till att det är nåt som kan roa ungarna själv en stund. Typ ett fiskespel (du vet ett sånt där då man har ett litet spö och ska fånga fiskar med hjälp av magneter), nån liten legogrej eller liknande. Så kan barnen leka medans man själv flänger runt och fixar med det sista.

  Den radiostyrda bilen hade varit perfekt till ungarna, antagligen hade dom struntat i Kalle Anka helt 😉

 20. Wroom wroom, vilken cool bil. Skulle uppskattas enormt av båda mina killar. :-)
  Julstrumpa som dom får när dom vaknar, med en tidning/bok och ett paket av tomten med ngt dom kan leka med. Även spel och massa julmusik gör att väntan inte blir allt för lång. Det var mina tips..

 21. Hej!

  Jag är gärna med!

  Bästa underhållningen för barnen innan tomten/ Kalle Anka kommer:

  Christmas-time together ❤️:
  – Charader, så kul och skrattinbjudande! Gör egna charader kort som passar just er.
  – Julbingo, gör egna bingo-brickor.
  – Julsångs tävling, nynna julsånger.
  – Dansstopp till julmusik!

  Tävla i lag och vinnande laget får gömma mandeln i julgröten och får även börja i ”understa” lagret i Aladdin asken även om inte den ”översta” är uppäten.

  Ha en fin dag och tack för chansen!
  Mvh
  Kristiina S.

 22. Pulkaåkning och snögubbsbygge i väntan antingen tillsammans med oss eller släktingar medan vi förbereder maten.
  I all snöglädje känns inte väntan lika lång och får av sig lite spring i benen.

 23. När jag var liten brukade jag få ett pussel på morgonen som höll en sysselsatt ett bra tag. En tradition att föra vidare = ge ett passande morgonpaket som håller barnet sysselsatt ett bra tag i väntan på maten och tomten.

 24. Mitt bästa tips är att umgås. =) Vi umgås, vi pratar, vi leker. I strumpan på morgonen brukar det finns någonting att fördriva tid med.
  Hoppas på vinst då detta är vad min Leo önskar sig.

  Mvh Linnéa

 25. Åh, vilken toppenvinst! Gus tjatar om en radiostyrdbil och det skulle vara drömmen för honom att hitta under julgranen.

  Vilken lätt fråga :-) Självklart skidåkning för oss som har lyxen att fira jul i fjällen varje år.Det är ut i backen när liftarna öppnar kl 9 oavsett julafton, juldag eller vanlig dag :-) Har man inte samma ynnest som vi (det kostar dock en rejäl slant att hyra stuga varje år och köpa liftkort, hyra skidor etc så en vinst skulle inte sitta fel), så ut och lek i snön/geggan eller vad man nu kan ha för väder. ALltid finns det nåt att göra för barn och vuxna!

  Kram!

 26. Förra året fick stora dottern (minsta var bara 2 mån) öppna julklapparna från oss på morgonen. Vi sa att tomten hade lämnat några under natten. Perfekt då hon hade nya roliga saker att testa & leka med plus att det inte blev överdrivet många när hela familjen var samlad senare.
  Så kommer vi göra i år igen :)

  Ha en fin dag !

 27. Sist lät vi barnen själva ansvara för glöggen och pepparkakorna under för-minglet på julafton. Barnen tog faktiskt sin uppgift och både de och gästerna uppskattade arrangemanget. Och när barn och gäster kan klara sig själva en stund gick det lättare att göra klart julstöket.

 28. Vi kom på för många år sedan att vi sprider ut paketen lite, man får ett när man vaknar, när stämningen börjar bli lite seg får man välja en till, sedan blir det en till lunch och kanske en på eftermiddagen…….Så när tomten väl kommer kanske det inte är så många paket kvar, men julstämningen behåller vi hela dagen.

  Julkramar till er alla
  Charlotta

 29. Vill gärna vara med och tävla och här hos oss så får barnen ett litet paket i strumpan på morgonen som de kan pyssla med en stund sen brukar vi titta på polarexpressen. Hela familjen älskar den filmen och den ser vi alla fram emot att se på julaftons dag :)

  Hoppas på tur :)
  Kram Linda

 30. Gå ut och hitta på något med barnen, eller pyssla lite. Dom kan öppna ett paket på morgonen som innehåller något att fördriva tiden med på dagen. Det fick jag göra när jag var liten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons