Riktigt avslappnade SPA i Stockholm

DSC02302Att lämna hemmet för en SPA dag med vännerna, en god middag, en hotellövernattning eller varför inte alla tre på samma gång,  tycker jag alla mammor ska unna sig lite då och då. Som ni vet älskar jag att besöka SPA:n och gillar att testa på nya SPA:n så nu senast var jag och Lina på det avslappnande Elements SPA i Clarion hotel Stockholm i Skanstull där vi även passade på att bo över för att ladda mamma-batterierna till max.
page1Ett par sköna sängar i ett fräscht rum stod och väntade på oss när vi checkade in. Sov helt underbart kan jag lova! Lite bubbel och god lakritschoklad får alltid följa med när Lina och jag är iväg 😉
DSC02291DSC02299DSC02306På hotellet kan man både äta mat i SPA:t, i lobbybaren och i den japanska restaurangen Minami men vi valde lobbybaren som serverades oss en god charkuteribricka, en mör biff bourgogne och en smarrig vitchokladcheescake till efterrätt. Gott, gott, gott!
DSC02325Frukosten var inte sämre den. Förutom allt gott från den ekologiska frukostbuffén fanns även semesterdeluxen omeletter. Jag älskar lyxen att kunna beställa en nygräddad omelett när man är utomlands och att kunna göra det på hemmaplan är ju ännu bättre!
DSC02373SPA:t, Elements SPA, som ligger beläget med en underbar utsikt över grönskande Tantolunden hamnar faktiskt på min lista för Stockholms bästa SPA:n. Det här SPA:t är inspirerat av den indiska livsfilosofin Ayurveda och är verkligen ett avkopplande ställe. Det luktar SPA när man kliver innanför dörrarna, det spelas lugn musik i relaxen, ute på terrassen och till och med inne i bastun.
DSC02375DSC02359DSC02347Poolen kan man både bada i inomhus men även öppna upp så man kan simma ut. Jättehärligt! Det finns också en ångbastu och en torrbastu där man kan njuta av utsikten. På sommaren kan man så klart slå sig ner på en skön säng ute på terrassen också.
DSC02340DSC02338DSC02377Förutom att relaxa, bada i poolen och detoxa oss med hälsosamma smoothies passade vi på att göra en SPA ritual där man utefter ett formulär fick individuellt anpassade produkter som passade just en själv. Ritualen gick ut på att man skulle skrubba kroppen med valnötsskrubb och isbitar, återfukta med ansiktsmask, ge näring till håret och få igång blodcirkulationen. Det var ett perfekt sätt att spendera tiden på SPA:t tycker jag eftersom man både kunde umgås och prata samtidigt som man utförde en välgörande behandling. Inte alls dyrt heller och gör själva SPA besöket till något mer än att ”bara” vara. Nästa gång vill jag även hinna med ett yoga pass till den här utsikten och ett besök hos Dr Tejal Athavle där man får personlig vägledning och tips på hur man mår bättre i sitt liv. Fick tips om att man ska hit på måndagar om man vill ha SPA:t för sig själv!
DSC02336

5 reaktioner på ”Riktigt avslappnade SPA i Stockholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *