Säger du åt andras skrikande barn i affären?

Kanske lite väl kort tid sen jag tyckte till om saker i mina ”tyck och tänk inlägg” men jag var med om en grej som jag bara måste tycka till om. Vi hade precis kommit in på ICA Maxi när Ella börjar gallskrika för att hon inte ville gå framåt så jag och Elias börjar gå lite sakta för att locka henne att komma. Helt plötsligt kommer en kvinna i 45 års åldern in, går förbi Ella, stannar till bredvid henne och skriker ”SCCCCHHHH!!!!”. Jag blev helt paff och det hela var ju över på några millisekunder men jävlar vad förbannad jag blev i efterhand! Inte. Ok. !!!!. I efterhand kanske det inte var helt rätt taktik av mig att köra den uppfostringsstrategin just i mataffären men ändå, det handlar om att man inte skriker åt andras, helt främmande ungar. Efter några steg till skulle inte ens kvinnan ha hört hennes skrik i den stora mataffären!
Ja, då kommer frågan. Vad tycker ni, är det ok att nån annan hyssjar ditt skrikande barn? Skulle ni kunna säga åt andras skrikande barn i mataffären?

20140805-220612-79572345.jpg

7 thoughts on “Säger du åt andras skrikande barn i affären?

 1. Nja, inte just i mataffären eller liknande iaf. Hade nog också tagit illa upp om någon gjort så mot mitt barn i den situationen. Lite annat om det är ett barn (som borde ”veta bättre”) som tex står och skriker i en kvart utanför vårt hus utan att föräldrarna säger till. Då säger jag att ”nu får du faktiskt vara tyst” eller liknande :) för anser inte att det generellt är fel att säga till andras barn, men man ska ju göra det på rätt sätt.

 2. Skrika åt någon annans barn är givetvis inte ok, men jag hade utan tvekan kunnat säga åt ett främmande barn att h*n skulle följa med föräldern.

  Ibland krävs det att någon annan säger till, då blir det pinsamt för barnet.
  Hade mina söner betett sig illa i en affär hade jag varken blivit arg, förnärmad eller liknande. Hade snarare blivit tacksam.
  Har förvisso barn som väldigt sällan beter sig illa i affärer så jag är förskonad.
  Ibland kan man ju se paniken och uppgivenheten hos en förälder till skrikande barn, det är en hemsk känsla…

 3. Jag kan absolut säga åt andras barn, på ett trevligare sätt än när jag lackar ur på mina egna, och andra får gärna säga till mina barn så länge det är på ett okej sätt. Som lisette skriver så är ju det en hjälp ibland när någon annan säger till :-)

 4. Ja jag skulle säga inte skrika till barnet att det är inte ok att skrika i affären fråga vad som är fel skulle dock inte Ssscchhh barnet. Ofta så är det bättre någon annan säger till än bara mamman som säger nått. Tycker det är ok att säga till andras barn men på rätt sätt.

 5. Jag undrar om det ens är möjligt att ”skrika” schhh?? Jag tycker det är ok att säga till andras barn (eller göra schhh) när de är för högljudda. En affär är en allmän plats där det inte är ok att vara högljudd, då måste man få säga ifrån! Tycker jag :)

 6. Nej tycker absolut inte det är okej. Då kan man stänga av öronen ett par sekunder till man gått förbi. Herregud man vet väl själv hur jobbigt det är med egna skrikande barn, eller kan tänka sig in i det, varför förvärra saken och göra mamman/pappan förnärmad. Nej tycker jag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *