Låter du ditt barn bajsa på stranden?

Idag var vi och badade på Erstaviksbadet i Stockholm och såg ett barn som, med sina föräldrars tillåtelse, satt och bajsade mitt framför oss på stranden, så nu tänkte jag att det var dags för mig att komma med ett ”tyck-till-inlägg” :) I mina ögon är det helt sjukt att man låter sitt barn, oavsett ålder, sätta sig och bajsa mitt på stranden precis där alla andra barn gräver och springer ner till vattnet. Det var inte EN hög heller utan flera stycken! I det här fallet var barnet bara runt 2 år men om jag skulle se att min nakenfisiga 2 åriga Ella sätter sig ner och bajsar precis innan vattenbrynet där andra barn gräver och leker (och dessutom 2 meter framför folks picknickfiltar!!) skulle jag absolut ha lyft bort henne till en mer lämplig plats. I värsta fall skulle jag i alla fall ha plockat upp bajset med en påse och slängt bort det! De här föräldrarna stod och såg på när ungen flera gånger om sätter sig ner och bajsar flera högar och sparkar sen lite lätt över med sand. Hur tycker och tänker ni? Är det ok att barn bajsar på stranden? Låter ni era barn göra det?

20140725-212206-76926069.jpg

11 thoughts on “Låter du ditt barn bajsa på stranden?

 1. Jag hade blivit TOKIG på dom där föräldrarna !
  Så gör man inte – Oavsett hur små barnen är och OM det nu skulle vara en olycka så ser man till att man städar bort efter barnet. ORDENTLIGT, inte bara sparkar sand över !

 2. Fy så äckligt! Visst kan en olycka hända, men isf så får man ju plocka bort det. Tänk om nåt annat barn sätter sig och gräver just där sen, yiiiäk!

 3. Beroende på vart man är och hur mycket folk. Men man ska alltid plocka upp!
  Vi åkte ut med båten förra veckan och la till vid en ö. Vi var inte så många där. Det fanns en liten skyddad plats. Bakom oss, där satte sig min son (2år) och bajsade. Vi pockade självklart upp det efter han.
  Så hände det en gång till i havet som vi inte var med på. Fort som bara den sprang vi ner med påsar och fiskade upp. Skulle aldrig i min vildaste fantasi låta det ligga kvar.

 4. Usch alltså, ibland så undrar man ju hur folk tänker…:( Jag tycker även det är jättejobbigt med föräldrar som låter sina barn nakenbada i pooler och plaskdammar, man ska ju ha badkläder/badblöja på sig och jag blir jätteirriterad varje gång när jag ser (vilket tyvärr är ofta!) barn som saknar blöja på dessa ställen…..

 5. Men fy vad äckligt! Jag kan gå med på att små barn kan gå nakna på stranden, (ej vid poolbad) och då barnen är nakna så kan det ju hända en olycka. Men OM det sker en liten olycka då får man ju som förälder snabbt se till att få bort det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *