Annons

Barnens skidort nära Stockholm

DSC00206Nu har Easy babies blivit Familjetipsbloggen, läs mer där! 
Påsken som ofta har så många lediga dagar är en perfekt tid att åka bort tycker jag. Vi brukar passa på att åka till fjälls och åka lite skidor med barnen. Eller ja, Elias åtminstone. Ella får nöja sig med pulkåkning än så länge. När det är dags för den vildingen att bege sig ut för pisten tror jag hon och jag får signa upp oss på en gemensam skidskola 😉 Den här påsken är vi i Hassela på Hassela Ski Resort och njuter till fullo av den sista snön. Extra kul i år eftersom vi ”missade” 1,5 månad av vintern när vi var på vår USA/Karibien resa så det har knappt blivit nån snölek för oss den här vintern. Hassela ligger smidigt nog bara 35 mil från Stockholm så man är där på bara några timmar.
DSC00107pagematnyJag älskar när allt finns under ett och samma tak. Smidigt, praktiskt, lättillgängligt. Så bekvämt när man har barn! På det här stället finns både hotell, restaurang, lekrum, pysselrum, spelrum, pingisrum, gym och badhus i samma byggnad (badhuset och alla inomhusaktiviteter får ni veta mer om imorrn). Älskar också att dom har tänkt på att barn oftast inte vill sitta stilla vid måltider så länge så vid frukosten visas barntv på storbildstv. Paketet vi körde på är en smidig set up där boende, frukost och middag ingår till ett väldigt rekorderligt pris. Vi valde också ett av de nyrenoverade rummen som var riktigt fräscht och fint. Vi i dubbelsäng, Elias i bäddsoffa och Ella i spjälsäng och ändå finns det plats att röra sig på. Ett till plus är torkskåpet i hotellrummet – det har vi använt mycket efter alla utomhusaktiviteter!
DSC00196DSC00241DSC00276Och precis utanför dörren finns barnbackarna och Bennyland som är ett mysigt litet område som är döpt efter maskoten Bävern Benny. Där kan man både grilla korv, slå sig ner och kolla på kidsen som susar ner för backen, åka rutschkana och leka. Varje eftermiddag anordnas dessutom olika aktiviteter tillsammans med Bävern Benny så Elias och Ella har både fått varit med på påskäggs-skattjakt och skoteråkning. Båda var populära men den sistnämnda var aningen svårslagen :)
DSC00219DSC00224Man skulle inte kunna ana att Elias bara har åkt slalom en gång tidigare (för ett år sen!) för han åker på som bara den. Helt otroligt, jag fattar ingenting! Hur kan ens knappa 4 åring vara modigare än en själv? Pappan började de första åken med att ha en sele på honom eftersom han inte visste hur man bromsade men efter några åk swischade han ner i den ena barnbacken (som enligt mina ögon var på tok för brant för mig att åka ner för!) alldeles själv. Och kul tyckte han det var för många åk blev det :) Trots att det har varit en varm vinter så är hela 14 av 16 backar öppna här i Hassela varav två är barnbackar. I en finns det rullband och i den andra knapplift.
DSC00142Och Ella i sin tur är riktigt modig i pulkabacken. Hon vill gärna åka själv och med hög fart :) Efter en förmiddag i den friska luften är det riktigt nice att kunna bryta av med lite bad så det är helt suveränt att det ligger ett roligt badhus på anläggningen. Mer om det kan ni läsa om imorrn. Påsk-kramar till er <3
DSC00266

2 reaktioner på ”Barnens skidort nära Stockholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons