Ta hål i öronen på småbarn?

Nån som är sugen på att dela med sig lite av sina tankar och åsikter 🙂 Kom igen nu! Igår frågade Elias mig varför jag har hål i min öronsnibb. Jag berättade då att jag har det för att jag vill kunna hänga fina örhängen där. Har haft mina hål sen jag gick på dagis och nu skulle jag vilja veta vad ni tycker om att ta hål i öronen på småbarn? Jag personligen tycker det är ok men att man borde vänta till barnet är så pass stort så att det är de själva som vill ha hål i öronen och inte mamman som vill göra ett ”permanent” ingrepp för att smycka sitt barn. (Inte alls samma sak som en hårrosett som man faktiskt kan ta bort om barnet inte vill ha den i håret..). Så att ta hål i små bebisars örsnibbar är jag helt emot och förstår inte varför man gör. Räcker det inte att plåga de små bebisarna med alla stick som måste göras ändå!? Vad tycker ni?

7 reaktioner på ”Ta hål i öronen på småbarn?

  1. Håller med dig. När barnet är så pass stort att han/hon kan välja själv så tycker jag det är okej. Att man gör det på småbebisar är ju upp till var och en men inget jag skulle göra. Jag tycker det är extremt jobbigt med alla vaccinationer på BVC så hål i öronen skulle inte falla mig in.

  2. Jag tog mina hål vid 6 års ålder. Jag förstod vad det innebar och minns en kexchoklad som belöning efteråt.

    Min dotter påpekar ofta att hon vill ha örhängen som jag och jag försöker förklara för henne att det gör ont. Min tanke är att vänta tills hon blir fem då hon kan förstå lite mer konsekvens och kan ta hand om det. Det måste ju hållas rent vilket inte går nu med badvägrande.

  3. Jag gjorde hål i mina öron när jag gick på högstadiet, min mamma var stenhård och vägrade låta mig göra det tidigare trots mitt tjat så jag fick snällt vänta. Men min mamma har allergi och tål bara rent guld så hon var rolig att jag skulle få samma.

    Jag tycker verkligen inte att man ska ta hål i öronen på små barn! Jag tycker att det är helt galet att plåga barnen för en sån sak. Jag kan tänka mig att ta hål i öronen på mina barn när de är äldre och väldigt gärna vill göra det själva.

  4. Min dotter tog hål i öronen första gången när hon var 5 år, och hade då pratat om det länge. Det gick dock inte så bra utan hon tog det ena hålet, och när det var dags för det andra vägrade hon då det gjorde för ont och hon blev helt hysteriskt.

    Det slutade med att vi gick därifrån, och drygt ett halvår senare så gick vi tillbaka och fixade det andra hålet. Det gick bättre denna gång och allt gick bra men strax efter vi bytt bort läkarörhänget emot det riktiga ramlade det ena av. Detta missade vi dock och upptäckte inte förrän flera dagar senare och då hade det växt igen redan och vi fick ta om hålet på nytt.

    Nu har hon äntligen sedan en tid tillbaka riktiga örhängen i bägge öronen. Hon älskar att visa upp det och att byta färg på plupparna i öronen. Hon fyller nu 7 år i oktober.

    Själv minns jag att jag var runt 5-7 års åldern när jag tog hål i öronen första gången också. Har sedan dess tagit hål i öronen ett antal gånger, då det har växt igen och jag har fått infektioner etc. men vid 13 års ålder tog jag hål på mig själv och sedan dess har jag haft de hål jag har i dag och jag fyller 23 år i november.

    Kram Sanna

  5. Jag är för smycken på barn men inte så pass små barn då dom inte förstår. Jag tycker att det är okej att ta hål när dom vet vad det är och vad man gör, min vän tog hål på sin dotter när hon bara var några månader och det gjorde ont i mig att se henne så ledsen och öm i snibbarna.
    Jag har sedan vår lill tjej varit liten haft armband och rosetter på henne, mycket för att min mans släkt ger mycket smycken som gåvor. Men ta hål kommer jag göra då hon frågar efter det själv =) Tog själv hål när jag var fem eller sex år tror jag =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *