Barnens fjäll!

IMG_5855Nu har Easy babies blivit Familjetipsbloggen, läs mer där! 
Nu är jag hemma igen i blåsiga och kyliga Stockholm. Vilken skillnad det är på kyla och kyla. I helgen har jag haft allt mellan -23 till -5 grader och snö i Ramundberget och här hemma är det 0 gradigt men känns mycket kallare. Det är många blandade känslor att vara hemma igen. Härligt att träffa barnen som jag har längtat efter som bara den men tråkigt att lämna underbara Ramundberget och det lugn man får i hela kroppen av att vara där. Så det mest ultimata vore att ta med sig familjen och åka till barnens fjäll igen :)
DSC07826Vi var ju där i påskas hela familjen för det finns massor med barngrejer att göra där. Dels så fick ju Elias testa på att åka slalom i Lill-Ramis för första gången. Eftersom jag inte hade några skidor utan sprang efter med en sele i backen så underlättade det att det fanns ett separat litet avskärmat område för de allra minsta barnen så man inte riskerade att bli påkörd av nån som swischade förbi i 70 knop! Sen var det smidigt att det fanns ett rullband som barnen enkelt kunde stå på och åka upp för backen igen så man behövde inte lära sig att hantera en knapplift det första man gjorde. Ramundbergets figur Mickelina brukar också komma och hälsa på i Lill-Ramis och under året anordnas speciella Mickelinaveckor som kan vara kul att time:a in för barnens skull.
pagelekrumDet finns också ett stort lekrum på hotellet i Ramundberget. Eller lekrum å lekrum. Det är snarare en hel undervåning med massor av rum för barnen. Ett mysrum med filmvisning, ett lekrum med kökstillbehör, ett lekrum med rutchkana och klättergrejer och ett separat rum för de äldre barnen med soffor och pingisbord. Det bästa är att den här undervåningen ligger precis i anslutning till de två restaurangerna på hotellet så när barnen har ätit färdigt kan dom själva gå ner och leka medans vi föräldrar får äta upp i lugn å ro. Perfekt skulle jag vilja säga!
DSC07635Det finns ju också en pool på hotellet som verkar vara uppskattad bland hotellets barngäster. Kan vara ju vara en rolig aktivitet om man vill ha lite variation till utomhusaktiviteterna. Eller så kan man ju bara sitta och mysa tillsammans framför den öppna spisen efter en heldag ute i kylan. Ja men ni hör ju hur mycket jag älskar det här stället! Och jag lovar, det kommer ni också att göra om ni åker dit!
DSC07841

 

En reaktion på ”Barnens fjäll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *