En avkopplande fjällhelg

pagespaNu har Easy babies blivit Familjetipsbloggen, läs mer där! 
Hoppas ni blev nyfikna på att veta mer om min fjällweekend efter inlägget igår? Jag passar på att göra massor med roliga grejer för bara min egen skull nu när jag är här utan barnen. Jag menar har man egentid så har man :) Gymmet lät jag andra nyttja men SPA:t har jag varit på förut och var jättenöjd med min ansiktsbehandling som jag tog förra gången så nu passade jag på att prova på massage. Och det var inte vilken massage som helst utan massage á la ”Knådarn” :) Massören var faktiskt jättebra och tryckte på mängder av ömma punkter som jag hade överallt i ryggen. Fy tusan vad ont det gjorde på stela mig, men riktigt välbehövligt!
DSC07820DSC07652Även fast man är i fjällen så behöver man inte åka skidor om man inte är sugen på det, för det finns såå mycket annat man kan göra här i Ramundberget. Men jag tycker ändå det är lite kul att passa på när man ändå är här och i Ramundberget finns det över 40 slalomnedfarter så vad fasiken. Men fega jag vågade mig inte på en enda! Satan i gatan vad töntigt rädd man blir med åren. Eller är det sen man fick barn? Lite pinsamt när man ser små knoddar som bara swischar förbi som om det vore det simplaste i hela världen. Ja ja, jag vågade mig i alla fall på en skidkurs… i längdskidåkning :) Det finns faktiskt 30 mil plogade längdskidspår här så man kan både åka den vanliga klassiska stilen (tänk Vasaloppsåk) i färdiga spår eller stavåkning. Så den här gången passade jag på att försöka lära mig stavåkning (ja ni vet sån där stil som man ser ut som bambi som åker skridskor) istället för den klassiska åkstilen som jag fick en kurs i sist jag var här. Hrrm.. vet inte riktigt om jag kan säga att jag fick ordning på grejerna men jag lyckades i alla fall ta mig upp för backar med hjälp av stavåkningen och det är väl alltid nåt 😉 När vi var här med barnen hyrde vi en fjällpulka som vi stoppade ner båda barnen i och så åkte vi ut i längdskidspåret med varm choklad och bullar. Det finns det inte mycket som slår kan jag säga!
DSC05858DSC07830Jag har haft riktigt tur med vädret alla gånger jag har varit här men båda förra gångerna glömde jag solkräm så den här gången hade jag kittat upp med barnens riktigt starka UV +50 kräm så jag inte skulle se ut som Rudolf när jag kommer hem den här gången med. Tummen upp för den! Men idag behövdes det snarare en burka för att täcka över ansiktet med från all snö som yrde runt :)
DSC07816DSC07776Nåt jag tyckte var riktigt häftigt när jag var här sist var att gå på snöskotur upp i fjällen. Därför hakade jag så klart med på en guidad tur denna gång också. Eftersom det bara var 20 cm snö i terrängen nu mot nästan hela mig (170 cm) förra gången så var det för lite snö för att behöva ha några snöskor på sig så nu blev det bergsbestigning i sina egna vinterpjux. Ja man behöver ju inte använda hotellets gym när man är här för den här promenaden är ett riktigt svettigt träningspass kan jag lova. Ni kan ju tänka er en promenad i snötäckt skog som bara går uppför i 4,5 km! Om jag hade väntat en dag med fjällvandringen så hade det verkligen behövts snöskor eftersom det kom hela 30 cm snö bara över natten. Man kan också gå på en Månskenstur med snöskotur vilket jag verkligen måste testa på nästa gång!
DSC07787DSC07781DSC07804DSC07777DSC07798När man väl är uppe är det pay off time. Först och främst av den enorma utsikten men också de speciella grottorna med stelagniter (typ istappar) både på marken och i taket. En riktigt cool upplevelse som man inte får missa om man är här! Och stolta jag måste få skryta med att jag nu har bestigit ett berg två gånger :) Ja men ni kan ju bara föreställa er hur underbart härligt jag har haft det! Packa in er i bilen eller sätt er på Härjedalingen ni med och åk upp och bara njut. Bums!

DSC07645