Vinn den Första Läkarboken

20130926-163010.jpg
När man är förstagångsförälder kan det vara skönt att lätt kunna få info om sin bebis på nåt annat ställe än på google där man både kan hitta bra och mindre bra grejer. Jag tyckte bara att man blev rädd av att googla upp allt man undrade över och hade ingen aning om det var påhittat, överdrivet, sanning eller fakta. Nu har jag fått tips om den nysläppta boken ”Första läkarboken – om det nyfödda barnet och dess första tid” som är skriven av Stefan Johansson, specialistläkare i pediatrik och neonatologi. Boken tar upp info om bland annat om bebisens första timmar, den första tiden hemma, för tidigt födda barn, vanliga medicinska problem, BB m.m. Vill du vinna ett ex av boken? Skriv då en kommentar till det här inlägget och berätta vad du helst skulle vilja veta/lära dig om ditt nyfödda barn?

Tävlingen pågår till den 8/10 och vinnaren presenteras på Easy Babies Facebook sida.

20 thoughts on “Vinn den Första Läkarboken

 1. Hej! Tävlar :)

  Jag kan inte komma på något speciellt just nu men när bebisen väl blir sjuk så skulle det vara skönt att enkelt kunna slå upp och läsa om symptom, vad man bör göra osv. Lite som en uppslagsbok när frågorna dyker upp helt enkelt! Som du säger så finns det så mycket på nätet att man till slut tror att man är döende när man oftast bara är lite förkyld 😛

  Kram Matilda

 2. Jag skulle gärna vilja vinna. Att veta mer om utslag och febertolkning hade varit toppen. Ibland kanske febern beror på vilken månad bebisen är i tex när tänderna kommer osv.

 3. Tävlar :-)
  Att enkelt kunna slå upp olika symptom som när barnet får feber t ex skulle underlätta.
  Ungefär som en uppslagsbok.
  Håller tummarna för nyttig bok!

 4. Jag skulle vilja vinna denna bok till min kära
  vän som nyss blivit nybliven mamma. Och jag vet säkert att hon har massor med frågor om hennes nyfödda lilla plupp<3

 5. Hej alla tävlande!
  Det är jag som författat ”Första läkarboken – om det nyfödda barnet och dess första tid” och jag tänkte bara skriva en kommentar apropå bokens innehåll, eftersom den inte handlar något om exempelvis feber.

  Målgruppen för boken är blivande och nyblivna föräldrar. Den handlar om det alldeles nyfödda barnet, vad som händer i och med förlossningen och den allra första tiden på BB och hemma. Förstås skriver jag om barnläkarundersökningen på BB och det faktum att 10% av alla barn behöver vård på en så kallad neonatalavdelning, till exempel på grund av lågt blodsocker eller gulsot.

  Varför denna bok: i mitt jobb som barnläkare på neonatalavdelning och BB träffar jag ofta föräldrar som har många och liknande frågor, om stort och smått.
  Många föräldrar är väldigt väl pålästa om graviditeten och förlossningen men sen när dom står med sitt nyfödda barn så dyker det upp många frågor och ofta obefogad oro över barnet.

  Boken är kort (80 sidor) och både lättläst och faktaspäckad. Alla kan läsa den från pärm till pärm på ett par kvällar.

  Därmed sagt – boken handlar inte mycket om äldre barns sjukdomar, som feber och magsjuka. För den som söker en bok om detta skulle jag rekommendera ”Vår barnläkarbok”
  http://www.adlibris.com/se/bok/var-barnlakarbok-9789185565153

  Önskar alla lycka till i tävlingen!

 6. Jag är med i denna ”braiga” tävling :)
  Min dotter väntar sitt första barn och detta vore kanon att få ge de unga blivande föräldrarna.
  Mycket man oroar sig över som nybliven förälder och denna vore toppen för dem att ha och ”rådgöra” med!
  😀
  ”Mormor” Camilla

 7. Denna bok skulle jag såå gärna vilja att min extradotter Nathalie fick vinna nu när hon ska bli mamma till en liten pojke Kayden (den 20 oktober beräknat). Så värdefullt att ha en bra bok till hands när man som nybliven mamma undrar över massor.

  Jag gillar massor på FB och har delat tävlingsinlägget offentligt på min fb-sida (Maud Sundgren)
  och hoppas på att just min Nathalie får ta del av denna fina bok :)

  Drömmer & hoppas!

  Mvh Maud Sundgren

 8. Jag är med och skulle önska att man kunde slå upp vad som var fel när bebisen skriker i början innan man förstår vad som är fel.

 9. Jag har redan fått min första barn för 9 år sedan. men jag har en väninnan som ska bli mamma för första gången och jag tror hon vill veta allting och det är perfekt då hon knappt har ingen internet hemma så är boken perfekt.

 10. Skulle ge denna till min son och sonhustru som väntar sitt första barn. Som nybliven förälder är det många frågor, stora som små, som dyker upp.
  Denna kan vara till hjälp då.

 11. Hej,
  Med tvillingar så är jag dubbelt orolig! För tidigt födda var dem, men idag är allt toppen med dem. En behändig bok om de små liven är ju perfekt, istället för att googla och hitta saker som man undrar kan stämma! En bok i handen känns tröstande.

  Med vänliga hälsningar!

 12. Jag vill använda boken som ett uppslagsverk och något som kan lugna oss i alla aspekter som handlar om vår bebis. Som nybliven förälder är du orolig och osäker ofta och detta vill jag få hjälp med.

 13. Som utlandssvenska som väntar sitt första barn saknar jag att få tag på bra ”svensk fakta”. Boken skulle hjälpa mig att känna mig säkrare och tryggare genom att ha tillgång på information från en svensk läkare.

 14. Hej!
  Den där fontanellen är något som jag tycker är vanskligt. Hur hårt vågar man tvätta och gnugga vid skorv i hårbotten t.ex. Hur är det med babyn som fått fostervatten i lungorna? Om babyn slutar andas, vad gör jag?
  Så går mina undringar och svaren kanske står i boken.
  Mvh
  Emelie

 15. Jag skulle vilja veta mer om nattskräck i spädbarnsålder. Jag kan bara hitta information om äldre barn, men jag vet att även mindre barn kan ha det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *