En dag på Liseberg

DSC06771
DSC06797
IMG_0477När man är i Göteborg måste man ju nästan besöka Liseberg. Oavsett om man har barn eller inte så får man helt enkelt se till att man får tid att hänga där åtminstone en halv dag! Eftersom Elias fick mersmak för karuseller under hans dag med premiäråket i Furuvik, så gick vi så klart till Liseberg igår.
DSC06770Jag har bara varit på Liseberg en gång förut och det var för många många år sen så jag kommer inte ihåg nånting därifrån. Och att det var så sniket med barnpriserna kommer jag verkligen inte ihåg! Om barnet är över 90 cm (vilket man typ blir när man är så liten som 2 år!) så måste både barnet OCH föräldern som åker med i karusellen betala! Riktigt sniket måste jag säga! Och sen tycker jag inte vi vuxna borde betala nästan 100 spänn var för att komma in om man går in med småbarn. Jag menar, vad betalar vi vuxna för egentligen? Att gå in för att låta barnen åka? Vi kan ju inte direkt åka nånting själva när man har två små barn med sig..
Bortsett från det konstiga prissystemet tyckte jag det fanns många roliga och anpassade karuseller för dom allra minsta barnen, vilket vi var ute efter. Elias hann i och för sig inte med mer än 5-6 åk för det går ju bort så mycket tid i alla dessa köer, men utbudet var i alla fall stort! Men han kände sig faktiskt nöjd själv när klockan var 18 och han sa att han ville gå hem till hotellet 🙂
DSC06786Mini-radiobilarna vågade modiga killen till och med åka helt själv medans två stolta föräldrar stod utanför räcket 🙂
DSC06784Favoriten var nog flygplanskarusellen när man satt i ett flygplan som åkte runt i en cirkel och gjorde en spurt i varje kurva. Riktigt djupt skratt ända från magen från Elias sida 🙂 En riktigt lyckad och rolig dag tyckte vi alla!
IMG_0454

2 reaktioner på ”En dag på Liseberg

  1. Ja prissystemet är verkligen värdelöst. Vuxen åker gratis med barn under 90 cm. Vad hjälper det? Man får liktusan betala. barnen under 90 borde åka gratis. Om jag köper ett åkort till mig själv under en dag (förutsatt att fler vuxna är med) får jag ändå betala för att lillen ska få åka. Irriterande! Hade det varit tvärtom hade mas åtminstone kunnat låta lillen åka några av karusellerna gratis;)

    Men bortsett från det gillar jag liseberg, och ni verkar haft det mysigt=)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *