Universeum – ett måste i Göteborg

pageuniverseumUniverseum var hundra gånger mer än vad jag förväntade mig. Helt galet mycket att se och göra och vi kunde lätt ha spenderat två eftermiddagar där! Själva dinosaurieutställningen var bara en liten del av Universeum som jag egentligen skulle kalla för ett stort Aquarium Med Mera. Hela stället är uppbygt på flera olika våningsplan, både inne och utomhus med många fina delar i härliga miljöer.
DSC06686

pageuniverseum1

DSC06683Det är mest akvarium i byggnaden så det var massor med fiskar, hajar, fåglar, ormar och sånt, vilket Elias älskade! Allra helst dom superstora fiskarna som fanns i flera akvarium. Jag vet inte hur många gånger glädjeskriket ”titta!!” kom ut ur hans mun 🙂 Universeum hade även tänkt till med byggnationen av akvariumerna då dom antingen gick ända ner till golvet eller hade pallar nedanför så att barnen själva kunde se fiskarna utan att man som förälder var tvungen att bära upp och ner hela tiden.
pageuniverseum2
Ormarna var också riktigt spännande tyckte Elias. Mamma tyckte mest det var skönt att dom var bakom glasväggar 😉
pageuniverseum4Det fanns också en jättecool, stor regnskog mitt i byggnaden. Och det kändes verkligen som att man klev in i en tropisk, fuktig och varm regnskog när man gick in där. Där fanns det fiskar, pirayor, krokodil, några små apor och anacondor :S
DSC06696
DSC06703
pageuniverseum3
Men den efterlängtade dinosaurieutställningen utomhus på taket var nog ändå den stora höjdpunkten. Och jag måste hålla med, för oj vad bra och verklighetstroget det var uppbygt! Dinosaurierna både vrålade, andades, gapade, viftade på svansen och rörde på klorna.
DSC06711
Elias blev först rädd eftersom han trodde det var riktiga dinosaurier men sen när vi förklarade att det var stora leksaker ville han aldrig gå därifrån och stod och vrålade ikapp med dinosarna 🙂 Jag tror nog vi spenderade 1,5 timme bara på dinosauriesarna!
pageuniverseum5Innan vi gick hem tog vi hissen ner till lekplanet där det fanns massor med olika hörnor och grejer att leka med. Elias fastnade först för jeepen men sen när han fick se att det fanns en stor båt med en ”lyftkran” på var beslutet inte svårt 🙂 Vi hade en riktigt rolig och spännande lång eftermiddag på Universeum och om vi inte hade haft andra planer på agendan imorrn skulle vi gärna ha fortsatt där imorrn!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *