Ännu mera barnaktiviteter i fjällen

Jag önskar verkligen att vi kunde stanna här i Ramundberget i en vecka för det finns såå mycket att göra, vädret är helt underbart och maten är gudomligt god!!

Idag ville vi hinna med så mycket eftersom det vankas avfärd imorrn så vi höll ganska högt tempo men ändå hann vi inte med allt :) Vi började i alla fall dagen med att premiäråka slalomskidor med Elias. Jag blev riktigt impad måste jag säga för han åkte hur bra som helst och ramlade inte en endaste gång! Visserligen höll jag i honom i handen för det mesta men han åkte lite själv också! Styrtekniken tror jag dock vi måste öva lite mer på innan vi släpper ner honom för fjället 😉 Jag hade räknat med att han skulle tycka det hela var en kul grej i si så där 5-10 minuter men han höll faktiskt igång i en hel timme!
I Lill-Ramis där vi hängde är backen lagom lång och har bara en liten, liten lutning. Det finns också ett jättebra rullband som barnen kan åka uppför om dom inte klarar av knappliften.
Vi testade knappliften några gånger och Elias tyckte det var ascoolt att få åka den, vilket inte riktigt mamman som sprang bredvid och höll på att falla ihop av mjölksyra inte höll riktigt med om..
På Lill-Ramis håller även räven Mickilina till när hon inte är i skogen och grillar korv. Elias passade på att både få en kram och en high five :)
Efter skidåkningen var det snowracer som hägrade. ”snabbare mamma, snabbare!” skrek den gladaste ungen. Men man fick inte åka med själv. Det skulle springas bredvid och hålla i snöre!
Ella var verkligen schysst och time:ade in sin sovning i vagnen under de 2,5 timmarna vi hängde i backen. Smidigt och bekvämt för oss alla!
Jag har förresten hittat en perfekt filt som är lagom stor att ha i åkpåsen i vagnen. Alla filtar är annars så stora tycker jag och då måste man vika dubbelt och så blir det både för knöckligt och för varmt. Den här filten kommer från AddBaby och är bara 70×90 cm så den passar alldeles utmärkt in i åkpåsen.
Elias har ju tjatat ända sen vi kom hit att han vill åka skoter så idag fick han äntligen provåka en med en av de snälla pistvaktarna! Det räcker nog med att jag säger att han blev alldeles stum :)
Efter förmiddagen i backen var det dags för Elias att vila och Ella att hänga lite med oss så vi passade på att njuta lite i solen.

20130330-203522.jpg

Sen tog vi bilen och åkte ca 5 km för att ta oss till Bruksvallarna lch åka bandvagn upp på fjället där vi tänkte äta lunch.20130330-203847.jpg

20130330-203720.jpg
Det blidde supergoda, frasiga våfflor i våffelstugan till lunch som Elias verkade gilla 😉Och till efterrätt en helt enastående utsikt!!
Att maten håller riktigt hög klass är inte i jämförelse med andra skidorter utan i jämförelse med bra restauranger. 5 stjärnor från mig utan tvekan! Ikväll till exempel skulle det serveras påskbuffe på Mor Britas och det tyckte man kanske inte lät så himla exotiskt, men herre gudarnas vad gott det var!
Så här fin utsikt har vi här på kvällarna! Imorgon ska ni få höra mer om både badet och lekrummet som finns här. Sov så gott!

2 reaktioner på ”Ännu mera barnaktiviteter i fjällen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *