Mera av det härliga Ramundberget

Ja det blir riktigt mycket träning här i helgen! Perfekt för en otränad morsa som mig 😉 Igår började jag dagen med att bestiga ett fjäll. Och inte på vilket sätt som helst, utan med hjälp av ett par snöskor. Yes, ett par snö-skor! Jag har aldrig testat några förut så det var en riktigt spännande upplevelse.
Helt underbar utsikt när man vandrar upp för fjället i strålande solsken men också en riktig work out eftersom man pulsar i meter hög snö i en rejäl lutning!
Nästan uppe på toppen av berget stannade guiden till för att visa oss en grotta som man kunde gå in i. Riktigt mörk och läskig till en början, men så otroligt vacker när man väl kom in i den och såg vad som gömde sig därinne.
Ja inte var det en sovande björn, utan helt underbart vackra iskristaller och stagniter. Alltså det är helt otroligt men det såg verkligen ut som att taket var helt täckt med bling bling och att nån hade gjort isskulpturer överallt. Men så var det alltså inte.. Det här är naturens egna skattkista :)
Väl uppe på toppen förtjänade gänget en lunch i solen och den härliga utsikten. Svettig som en gnu men med en aningen fastare rumpa var jag sen redo för dagens nästa mys-aktivitet – ridning på islandshäst!

Jag var ju en riktig liten hästtjej när jag var yngre och spenderade all min lediga tid i stallet, vilket var det absolut bästa jag visste. Hoppas nästan att Ella också blir en hästtjej så jag får chansen att uppleva det igen 😉 Eftersom Elias bara har ridit (ponnyridning) en gång så är det inte direkt lämpligt att ta med honom på en skogstur med töltande islandshästar så jag passade så klart på att rida en tur nu när jag är här helt utan barn. När man sen får lite större tur är det ju en perfekt utflykt att skritta ut i naturen med hela familjen!

20130310-110024.jpg Men när barnen fortfarande är små kanske det är roligare och lämpligare att hänga på Lill Ramis som är barnens egna lilla skidhörna.
Ja om man vill kan man ju alltid åka i en av de stora backarna också..

Eller så håller man sig på Lill Ramis där backen är lite mindre, knappliftarna åker sakta och där det finns roliga hinder i backen att åka under och slalom mellan. Dessutom kommer maskoten Mickelina och hälsar på ibland också 😉 Vi måste verkligen åka hit hela familjen så jag får låta Elias testa slalom för första gången! Jag menar, han är ju faktiskt 3 år alldeles snart, och här i backen har jag sett massor med 2 åringar swischa förbi som om de aldrig gjort annat!
Och när man har fått sin dos av frisk fjälluft och det är dags att gå in för dagen, finns det en hel nedre våning inne i Ramundberget’s Fjällstugan där barn i alla åldrar kan hänga och leka. Dom mindre barnen kan leka i lekrummet, pyssla, kolla på film, åka rutchkana eller bobby cars och de äldre barnen kan spela pingis, kolla på film och chilla i sofforna. Varje vecka är det också ett schema med olika enklare kvällsaktiviteter som anordnas här. Jag hörde att många tycker den här möjligheten är suverän eftersom föräldrarna då kan sitta kvar i restaurangen och äta upp sin middag i lugnan ro, medans de rastlösa barnen då kan vara där nere när de har slängt i sig sin mat.
Appropå mat måste jag ju berätta för er om det perfekta stället att äta på om man vill vara med om en häftig skoterfärd och dessutom äta på en superlugn restaurang (igår kväll var det bara ett enda bord uppbokat)..
Restaurang Tusen! Samma ställe som jag käkade den goda Á la carte lunchen igår. Om man bokar bord på Tusen får man den goda Härjedalssuppén OCH en häftig skotertur i mörkret uppför fjället. Ja nån rentransport gick tyvärr inte att fixa, men skotertur tyckte jag räckte gott ändå :) Elias har aldrig åkt skoter förut så han skulle nog tycka det vore superskoj att få brumma iväg på en sån i snön så det måste vi testa nån gång!

20130310-093719.jpg
Ja det finns som sagt massor med skojigheter för barn här som jag tror Elias skulle uppskatta, så en till resa hit ser jag fram emot! Nu är dags för den goda frukosten framför brasan och sen hemfärd till Stockholm och mina saknade små älsklingar!
Hej då så länge härliga Ramundberget!

2 reaktioner på ”Mera av det härliga Ramundberget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *