Hjälpmedel till kolikbebisar

Vår lilla ”Miss Elle” som jag kallar henne, hade ofta lite småont i magen när hon var nyfödd (eller ja från ca 3 veckor och ett antal veckor framåt) och gillade mest att bli runtdragen i vagnen eller bli buren på som en liten primadonna. På kvällarna hade hon svårare att komma till ro och det kändes som att det enda jag gjorde var att amma och gå runt å vagga henne mellan kl 19-21 (ibland 22!) varenda eviga kväll! Och om man slutade så skrek hon (hoppas ingen som inte har barn läser det här..)! Hua! Nåt jag testade under den tiden var en babystödfilt från SootheTimes som är lite som en snäll ”tvångströja” som ska hjälpa barnet att känna trygghet och komma till ro. Dessutom tyckte jag det var mycket enklare att bära omkring på henne med en sån här, när man var tvungen att bära sååå länge.
Man lägger bara bebisen i på filten, spänner bandet runt magen som gör att det känns varmt, skönt och tryggt. 
Sen stoppar man ner benen i påsen (precis som i en sovpåse)..
sätter fast det breda bandet över magen..
lägger armarna i kors som dom ofta ligger i mammas mage, och sätter fast tygflärparna som har kardborreband.
Det handlar alltså inte om att man ska linda barnet för kung och fosterland a la 1800 tals modell, utan bara lite lätt så att barnet inte ska kunna väcka sig själv av allt flaxande med armar och ben.
Sen är det bara att vagga omkring lite som vanligt :) Och vet ni – det funkade faktiskt!! I alla fall på min lilla tjej. Hon blev lugn och slutade skrika på mindre än 2 minuter!

20121120-212519.jpg
Blir du också sugen på att ge den ett chans så hittar du den bland annat hos NK i Stockholm! Här hittar ni även en film på hur man gör; http://www.youtube.com/watch?v=iJjXX6wd_yw

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *