Annons

barnskador – tips på säkerhetsgrejer!

Jag läste att Kalla Fakta har gjort en granskning om skador på dagis och blev livrädd när jag såg att så många som 6000-7000 barn i Sverige PER ÅR skadas under den tiden dom är på dagis!! Och då pratar vi inte bara om ett litet skrubbsår eller nån som har ramlat av trehjulingen utan olyckor av den typen då barn bokstavligt talat har klämt av sitt finger, fått i sig 220 volt ström och ramlat ner från skötbord!
Gaaaaahh!! Vågar man lämna in sin lilla goskit till dagis?? Eller ska jag installera övervakningskameror med automatiskt kopplat larm till räddningstjänsten i minsta lilla vrå på HELA dagiset? Bli mammaledig igen kanske? Ska jag åka på IKEA och köpa upp hela deras lager med kontaktskydd och själv installera dessa i eluttagen?
Jag har i alla fall börjat med att införskaffa mig en säkerhetshalsduk som tydligen ska göra det omöjligt för ett barn att strypas i! Mer om den kommer i ett senare inlägg!
Här kommer i alla fall tips på grejer man kan säkra hemmet med;

Brandvarnare

Ja alla har väl en brandvarnare i hemmet!? Men det räcker inte med att man bara har en brandvarnare, man ska gärna ha en optisk brandvarnare för då slipper man den radioaktiva strålningen som vanliga brandvarnare avger. Dessutom larmar den snabbare än en vanlig brandvarnare vid pyrande bränder!

Kontaktskydd

Kontaktskydd stoppar man enkelt i vägguttaget så ett litet barns nyfikna fingrar inte kan få sig en stöt!  

Grindar

En grind är bra att ha om du har en trappa i ditt hem. Det finns olika varianter av grindar med olika mått!

Lås för skåp och dörrar

Att barnsäkra köksskåpen och lådorna var en säkerhetsgrej jag fixade hemma hos oss, tyvärr som först EFTER att Elias kompis klämde fingret i en av de tyngre lådorna med grytor i :/

Tippskydd spis

Ett tippskydd för spisen är en nödvändig säkerhetsprodukt för dom som har en hederlig spis som inte är inbyggd!

Möbelankrare

Det vore verkligen en mardröm om det lilla barnet skulle råka få en stor, tung möbel vält över sig! En möbelankrare som man fäster i väggen är en riktigt bra grej till möbler som inte är så tunga att dom är omöjliga att rubba!  

Hörnskydd

Aj, aj, aj vad ont det gör att springa in i ett hörn på en möbel!! Jag har själv massor med ärr efter att som liten har sprungit in i det ena hörnet efter det andra!

Imorrn kommer fler tips på olika säkerhetsanordningar!

En reaktion på ”barnskador – tips på säkerhetsgrejer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons