Resesängar!

Så här kan det se ut när man ska kika till sitt barn på morgonkvisten :)

Så här kan det se ut när man ska kika till sitt barn på morgonkvisten :)

När jag ska lyxa till det lite och bo på hotell vill jag ha en mjuk, skön säng som lovar mig en god natts sömn! Så varför ska inte mitt lilla, sköra barn få det samma??
Om man checkar in på ett hotell släpar dom ju ofta in en resesäng eller spjälsäng till rummet åt en men det är INGET som garanterar att den är av  ”hotell-säng-standard” bara för att man råkar vara på ett hotell! Vi har fått in ljusrosa docksängar, sängar med stålspjälor som skulle passa bra i en fängelsecell och sängar med träbottnar (?)!!
Tacka vet ja sova skavfötter (”skaffötters” enligt mitt uttal) – då är både mamma, bebbe å hund garanterade en mysig sovplats :)


När Elias var en riktigt liten nyföding så funkade det ju hur bra som helst att låta honom sova i sin vagn, med ett babynest nedmojsat i liggdelen. Sen när han blev snäppet äldre lyfte vi bara ut babynestet och la mellan oss (och Tussi :)) i sängen.  Och när vi senare drog iväg till den hyrda sommarstugan var det bara att slänga in en resesäng i bagaget!


Det finns ju MASSOR med resesängar att välja mellan men vi slog till på en BRIO Carena (en budget variant av Baby Björns resesäng) eftersom den inte skulle kosta en förmögenhet för de få gångerna man nu använder sin resesäng!
Den är supersmidig att fälla upp och ner och är inte alls värst tung att bära på… till bilen.. men inte längre än så om du inte vill få en work-out på köpet :) Men ett STORT minus är att madrassen är stenhård så man får alltid se till att bunkra upp med filtar, täcken och fårfällar i botten!

 

Sen har vi ju Phil & Teds lättviktade resesäng på knappa 2,5 kg!! Plus i kanten är att den är täckt med myggnät runt HELA sängen! Men ett minus är att den inte ens är 1 meter hög! Jag menar, jag skulle i alla fall få panik om jag vaknade upp i en säng där jag inte kunde ställa mig upp! Vem skulle inte det?!

Och inte ska vi missa Nomad ´s resesäng!! Den här sängen är mer ett tält än en säng skulle jag vilja säga. Och du måste vara mini, mini om du inte vill ligga stelopererad i fosterställning hela natten :)

Sist och minst har vi ju Delta Baby säng-skötväskan som jag har bloggat om förut! Perfekt för stillaliggande småbebisar!

Nån som vet nån annan bra resesäng??

3 reaktioner på ”Resesängar!

  1. Hej jenny och tack för trevlig läsning :)
    Jag undrar var man kan köpa en sån där baby nest? Obs, jag bor inte i Stockholm. Måste man beställa på nätet kanske? Ungefär hur länge får barnet plats i en sådan?

    Ha en bra dag!

  2. Vi har en Babybjörn resesäng. Vi är supernöjda med den, lätt att bära, lätt att fälla upp och ihop. Vi har använt den massor. Kan verkligen rekommendera den, även om den är dyrare än dom andra sängarna på marknaden. Den har betalat sig många gånger om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *