Smarta bilgrejer!

Alla killar har två saker dom gillar bäst av allt – 1) att få halvligga i soffan, petandes i näsan och glo sönder tv:n med nåt sport-eller bilprogram. 2) att få köra en snygg, snabb bil!
OM det ska vara möjligt att tillgodose det sista behovet underlättar det om barnet är medgörligt. Det går INTE för sig att cruise:a runt med bilen bara för att det är härligt (för det ÄR inte härligt med en skrikandes unge som passagerare) och för att mannen ska vara nöjd får bilens image helst inte ”förstöras” med någon typ av barnutrustning överhuvud taget! Så HUR GÖR DJUR??!

Här kommer några tips på smarta bilgrejer som underlättar både för dig, mannen och barnet;

Spegel

Om du har tänkt att köra själv med ditt barn i baksätet på bilen så kan det kännas tryggt att ha en spegel fastmonterad på sätet där bak så du kan se vad som försigår utan din vetskap :)

Portabel dvd

En portabel DVD har jag bloggat om förut så ni vet att den var räddningen för oss! Om inte de portabla DVD spelarna hade uppfunnits hade vi inte kunnat åka bil – SÅ jävligt var det!

Sparkskydd

Ett sparkskydd blir aktuellt när barnet blir lite större och längre och når fram att sparka på stolsryggen – för det är poppis kan jag lova! Finns många varianter att välja mellan.. både snyggare och fulare..

Solskydd

Det hjälper inte att du har en solsuflett på bilbarnstolen – solens små strålar hittar in rakt i din bebis ansikte ändå! Därför kan det vara snällt att komplettera med ett solskydd till rutan också!

Leksakshållare

Man vill ju helst inte att bilen ska se ut som ett bombnedslag och att ”läsken råkade välta för att pappa svängde bilen”! Det är just därför dom smarta stolsförvaringsfickorna har uppfunnits! Här i kan man stoppa både det ena och det andra!

Gravidbälte

Du som kör bil när du är gravid vet att det inte är ett dugg skönt att spänna fast bilbältet över magen! Och vad som kan hända om man krockar, vågar man inte ens tänka på.. Så därför rekomenderar jag ett speciellt gravidbälte till dig som ska ut på vägarna!

Cd skiva

En cd skiva med roliga, lätta barnsånger att sjunga med till kan vara bra att ha i bilen. Vilken skiva som helst går bra – bara den går hem i bilbarnstolen!

Sunshine kids seat belt pillow

När barnet sitter själv på en bilkudde är det inte lika lätt att sova i bilen eftersom man inte har någon bilbarnstol att luta sig mot åt sidan! Då kan en liten kudde som man fäster på bilbältet vara skönt att ha!

Sunshine kids cuddle soft stöd till bilbarnstol


Det här är ett supersmart huvudinlägg för bebisar som knappt inte har några nackmuskler och orkar hålla upp huvudet! Vi hade en sån här i Elias babyskydd (bilbarnstol) när han var liten och det var verkligen super! Huvudet flög inte åt alla håll när bilen bromsade eller svängde och när han somnade så åkte inte huvudet framåt!

 Kolla även in min vän Liniz blogg om du vill ha fler tips relaterade till resor!

4 thoughts on “Smarta bilgrejer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *