Karuseller på Parken Zoo

I det här underbara vädret vill man ju inte annat än att vara ute. I helgen var vi på en smygöppning av Parken Zoo och på torsdag när det så lämpligt är en röd dag, kan alla åka dit!

Vi har varit på Parken Zoo massor av gånger nu och gillar verkligen den parken eftersom den är lagom stor, det är lagom mycket folk där, det finns spännande djur, det är bra avstånd för en dagsutflykt från Stockholm och det finns både djur och karuseller som båda ingår i inträdet.

Den här gången valde barnen att faktiskt bara hänga i karuselldelen så ja, ni kan ju föreställa er hur mycket karuseller vi åkte :)

Här var nog den mest populära karusellen som åktes säkert fem gånger.

Turen var med oss också för hem åkte vi med megastora, roliga fotbollar!

Hinderbanor & studsmattor från golv till tak

Studsmattepalatset Bounce har jag länge velat åka till. Helst på vuxentiden utan barn, men nu åkte vi hela familjen och hoppade loss tillsammans istället.

http://familjetipsbloggen.se/wp-content/uploads/2018/05/img_3566.mov

Jag glömde typ fota där inne men en film fick jag till :)

Jag gillade att det var uppstyrt med massor av vakter och regler om att det bara fick vara ett barn på varje studsmatta och att det efter en tid roterades så ingen kunde okupera ett och samma roliga ställe.

Så himla kul hade vi! Studsmattorna blev dock för mycket för mig efter en halvtimme då det kändes som hela hjärnan var lös och hoppade omkring där inne, men då körde jag parkourhinderbanan istället som är precis sånt som jag älskar. Föreställ er en simplare minivariant av hinderbanan i Gladiatorerna (utan Gladiatorer så klart) så förstår ni ungefär vad det är.

Kan tycka att priset var lite väl saftigt, 570 kr för 4 pers i 1 timme, men så pass kul så vi kommer åka dit igen ändå.

Paris med barn

Paris är en stad jag aldrig varit i tidigare. Och jag kan börja med att konstatera att det är en perfekt citystad med barn för det finns massor med roligt att göra med barn i Paris!

Att strosa runt är nåt barnen tycker är kul i en kvart så vi satsade på att bo på ett hotell i närheten av det vi ville se – Seine, Eiffeltornet, Champs Elysees och Paris härliga, stora parker och sen bara njöt vi av staden och solen!

Framför Eiffeltornet finns dessutom en stor park, Champ de Mars, med två lekparker i. Den ena är stor och gratis och den andra liten med ett par gungor och en karusell och kostar pengar. Vi köpte med oss pique-nique på en supermarche runt hörnet och satt flera timmar och mumsade med Eiffeltornet som utsikt.

Eiffeltornet är värt att gå och se på kvällstid också för från kl 21 (och sen varje hel timme) tänds den upp och blinkar häftigt i några minuter. Vi skippade att stå i kön för att åka upp i Eiffeltornet och tyckte det räckte med att se det utifrån.

Vi tog också tunnelbanan (OBS! Finns typ inga rulltrappor eller hissar på många av tbanenedgångarna) några få stationer till Saint Mande som visade sig vara en jättemysig liten ”by” med massor av små ostaffärer, bagerier, fruktaffärer och uteserveringar. Egentligen åkte vi dit för att ta oss till djurparken Paris Zoological Park och då promenerar man igenom denna mysiga ”by”.

Zoological Park ligger faktiskt mitt inne i Paris och är en fräsch, stor djurpark med massor av spännande djur som noshörningar, giraffer, lejon, apor m.m. Inträdet var inte heller så farligt, ca 60 EUR för en hel familj.

Det fanns till och med ett Akvarium i djurparken som ingick i inträdet. Mycket, mycket större (och bättre!) än Akvariet på Skansen. Väl värt ett besök!

Om man har otur med vädret så finns det ett till inomhus Akvarium och så Palais de la découverte som är som tomtits/tekniska museet, som båda ligger väldigt nära Champs Elysees.

Sista dagen spenderade vi på Disneyland Paris som ligger lite utanför själva city, mer om det senare..

Grottmannen DUG

För ett tag sedan var vi på en smygvisning av Grottmannen DUG som faktiskt vår mataffär Mathem bjöd in till.

Filmen handlar om grottmän som ska försöka att få behålla sitt hem i stenåldern genom att vinna en fotbollsmatch mot människor i bronsåldern.

Barnen tyckte filmen var jättebra men jag tyckte nog inte den var riktigt lika rolig som Disneys filmer brukar vara för den vuxna publiken. Men absolut ingen plåga!

Mysigt utflyktstips

Även fast det är kallt i luften så är ju soooolen äntligen här och då passar vi så klart på att vara utomhus!

Igår åkte vi till Tyresta Nationalpark som är en stor nationalpark med skog, ängar, massor av promenadleder (även barnvagnsvänliga), djur och cafe.

Vi har varit där ett gäng gånger innan men nu hade dom utökat med ännu fler djur så nu fanns det både grisar, kossor, får, gätter, hönor, ankor och hästar där.

Underbart att bara njuta i solen när barnen springer runt och klättrar

En glass i solen fick så klart avsluta utflykten :)