Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Lättare sagt än gjort.

Ja det här med att få effektiva dagar och realistiska planeringar är lättare sagt än gjort. Speciellt när det man väl försöker få gjort inte går som man tänkt och vips så går några timmar och vips så är det kväll igen. Men idag har vi alla fall fått lite gjort, inte kanske som tänkt men bättre än igår åtminstone.

Och efter att Lilla P hämtats på Järnsta i eftermiddag så var det bara att byta om och gå ut igen.

27536021_10215631220281495_225376715_o27659042_10215631220441499_392571633_n

Lilla skruvarn. Han som gärna ska hjälpa till och har pappan som idol.27604913_10215631220161492_758284466_o

Och så hon, världens goaste Lillasyster. Hon som sitter i vagnen och tittar på när det arbetas. Vilket alltid slutar med att hon slocknar, oavsett om det är sovtid eller inte. Sövande att se på när andra jobbar, kossor som äter och traktorer som brummar.

Och nu kväll. sitter och tar lite tid till lite förändring som kommer så småning om här på bloggen.

Men igår, när barnen hade krypit ner i sängarna och pappan tog nattning så snörade jag på mig skor, invigde nya pannlampan jag fått i julklapp och sprang iväg, tillsammans med minst lika ivrig vovve!

ÄNTLIGEN har min förkylning dragit sin kos! Detta är utan tvekan den mest långdragna jag någonsin varit med om! Springturen kändes helt underbar. Kände hur kroppen blev varm och mjukades upp mer och mer efter turens gång. Visst kändes det, att kondisen fått sig en rejäl dipp. Men det är bara att komma igen och den här gången känner jag mig faktiskt taggad på att bygga upp igen!

27591656_10215631220361497_695910346_n

En glad, endorfinboostad mamma!

Nu hoppas jag att förkylning och allt vad sjukdom heter håller sig borta, läänge!

Ögonen går i kors och den där sängen lockar, godnatt!

2 reaktioner på ”Lättare sagt än gjort.

 1. Hej ! Du är en helt otrolig ung kvinna/mamma /bonde och fru!
  Jag blir så glad och lycklig att läsa din blogg, så mycket du ger av ditt och familjens liv på bloggen , så nyttig med nakenhet av fysiskt jobb och barn som lever i en verklighet med det som så många skulle behöva.
  Det era barn har möjligheten att få kunna uppleva skulle så många barn behöva och inte minst deras föräldrar, för en god natts sömn får man efter fy siska arbete och frisk luft. Förstår också att det inte bara är en saga av “Bullerby karaktär “ men äkta verklighet som så många skulle behöva, långt ifrån tristessångest och andra konstruerade egoångest som många känner pga av för mycket tänka på mig själv tid..
  Du är en inspirerande kvinna till det som finns att värna om i vårt fantastiska land!
  Tack inspirerande unga lantbrukare💕

  1. Alltså, tack, tack, tack kära du för helt underbara ord! Jag blir uppfylld av värme och stolthet. Jag Vill dela med mig av detta liv, visa att såhär går det till att vara bonde idag. En värld väldigt få får vara med om i dagens läge, tyvärr! Och jag älskar att ha det här livet, speciellt för barnen skull. Att se hur de njuter att få vara med, hjälpa till och se allt detta som en självklarhet. Klart man ska ut på förmiddagen och skrapa bajs liksom? Eller plocka ägg hos hönsen till frukosten. Men ibland kan ett krypande samvete komma också. Att inte hinna med det där som alla andra gör med sina barn. Åka pulka varje dag, åka och bada så fort det är sol och varmt och så vidare. Är man ute är det oftast jobbrelaterat. Men de älskar det ju, att gå ut till djuren, skotta foder med en högaffel och skotta snö med traktorn. Och då njuter vi också. Tack för att du fick mig att komma ihåg det fina med detta, det som ligger lite gömt just nu när vi har mycket motgångar på gården. Stor kram💖

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *