Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Realistisk planering!

God morgon!

Här snöar det, igen. Pappan åkte ut igårkväll och kom hem inatt nån gång. Jag satt uppe alldeles för länge också med diverse daror/räkningar/rapportering-fix.

Vi var en sväng till Anna igår. Pojkar som lekte och mammor som surrade. Kändes skönt att komma från gården en liten stund. Har varit mycket fikande här hemma också efter Lilla Ps födelsedag så visat kändes det lite lyxigt att få åka bort på fika. En uppdaterad treårstrots gjorde sig påmind när vi skulle hem också…

Och idag måndag. Ny vecka och vi ska försöka planera riktigt, sätta realistiska mål och få dagarna så effektiva som möjligt. Mycket vi vill få gjort,  både stort och smått. Men att tro att man ska hinna med allt och lite till vet vi att det bara blir precis tvärtom. Vips så har det gått en vecka till och det är inte ens i närheten av avbockat på listan som man önskade.

DSC_2574

Så ett försök till realistisk planering är planen för veckan!

Nu är det dags att snart skjutsa pojke på Järnsta och väcka efter-nattjobb-sovande-pappa.

Hoppas ni får en bra start på veckan!

 

2 reaktioner på ”Realistisk planering!

  1. Hej! Har följt din blogg till och från sedan ni var på tv. Vi är också bönder med dikor och slutuppfödning av egna kalvar. Eller det är min man sim skötwr djuren jag är hemma med 3 barn. Men vi bor i Finland så förutsättningarna är ju inte exakt lika. Tror vi bor ganska rakt över havet från er. 60 km söder om Vasa.
    Hoppas ni det börjar gå riktigt bra för er också. Vi har kämpat hårt ekonomiskt några år men är ute på andra sidan sedan något år sedan. Men oj va mycket planering och prioriteringar som ligger bakom.

    1. Å vad roligt att höra från någon som hängt med ett tag! Har ni också lagt om från mjölk eller har ni haft kött hela tiden? Det går inte bra för oss nu, rent ut sagt. Men jag tror och hoppas att detta är botten och att det bara kan bli bättre från och med nu… Så vi är mitt i de tunga åren och längtar så till vi kommer upp till den nivå nu är på! Som jag har förstått så har det finska jordbruket lite bättre förutsättningar? Exakt vad vet jag inte men något man hört!
      Roligt att höra från dig och kämpa på med gård och barn! 👏💕

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *