Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Att skåla för nånting stort.

Igår, förmiddagsjobb. Ännu en sån där dag då pappan var tvungen att åka på Borta-jobb innan vi ens hann börja typ. Men Lilla P och jag skrapade och så och Lillasyster snusade gott i vagnen.

Vi hann komma in med andan i halsen när Kusin Nathalie och hennes pojkar kom på besök. Ett litet efterskottsfirande för treåringen.

IMG_2696

En snabbrengörning hos hönsen och lite annat utepyssel hann jag med medans kidsen sov lunch.

Ett litet besked fick vi också igår. Den gnagande oron vi haft, i en vecka nu om att det i värsta fall kunde vara salmonella vi har lagårn. Men det visade sig INTE vara det – en sån lättnad!!

En sån lättnad att vi skålade i lite bubbel här på förmiddagen idag!

_20180127_211737

Mormorn och morfarn kom och hade med sig en flaska som vi korkade upp. Finns det något att fira så ska man fira! Särskilt i dessa jobbiga tider.

Sedan var de barnvakt och jag och C gick ut. Lagade halmrivaren och hjälptes åt med sysslorna. Att sedan komma in till lunch i form av mat framdukat på bordet, även till oss vuxna, ja det kändes lyxigt. Så himla värdefulla timmar vi fick, att komma ikapp lite.

När barnen sedan sov så vilade vi också. C är himla bra på att ta powernaps, nästan lite föör bra ibland… Jag däremot har aldrig ro att slumra mitt i dagen. Ser tusen möjligheter när barnen sover som jag vill passa på att göra. Men idag kände jag/vi oss helt slut. Trött i huvudet. Tror att det var slappna-av-trött. Mycket spänningar och oro vi haft en lång tid som har släppt något. Så jag kände att kroppen kommer att tacka mig för denna lilla blund och å så skönt det var.

Nu har vi kväll. Efter god hemmapizza som den där lille pojken var helt lyrisk över!

IMG_2708

Barn är badade och sovandes. Springturen jag hade tänk försöka få till hanns inte med idag. Provar igen imorgon. Och denna helt galna träningsvärk jag har i precis varenda muskel i hela ryggen är lite av chock! Har aldrig, efter alla gympass jag någonsin gjort eller annan träning haft sån träningsvärk i hela ryggen på en gång som jag har nu! Ett litet bevis på hur mycket jag slet härom kvällen, jag, kossan och kalven. Heja oss så bra vi var!

Nu ska jag krypa ner i soffan med min man, som varit hemma hela dagen! Trevlig kväll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *