Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

En liten ta-igen-dag.

Snö och storm. Det driver och det snöar. Pappa C är mer borta än hemma och kör timmar efter vägarna. Jättebra med borta-jobb men mycket roddande blir det här hemma för frun. Speciellt när vi är i denna Murphy-period som inte riktigt vill släppa taget om oss än.

Igår föräldrainsats på Järnsta och idag en fullspäckad dag här hemma. Lilla P skjutsades med pappan på Järnsta (med en bil från jobbet då våran I N T E  S T A R T A R  I G E N) och sedan drog han iväg för att byta av snöröjarna igen.

Lillsnoffsan gosade ner sig i vagnen för dörmiddagssovning och morsan drog igång. Skrapning och halmning i lagårn, utfodring av kvigor. Den här förmiddagsnapen är alltid lite lurig, sover hon en halvtimme eller två timmar?? Idag drog hon till med två, så himla bra! Jag hann med lagårn, även pumpa pyspunkadäcket på traktorn och skotta gården lite från drivsnön.

Den där kaffekoppen satt hur bra som helst när vi gick in sen. Dagens första, vid lunch?! Hann inte med kaffet på morgonen, hemska tider.

Och där hade vi en liten mysig stund jag och lillan. Den där lugna mor-och dotter stunden. Snabbt ut med en tvätt och in med ny innan vi gick ut igen.

IMG_2536

Hjälpte till att få iväg ett stort paket med Shenker, lite mysko kändes det att skicka det där paketet, med en död kalv i…! Men nu hoppas vi att vi ska få svar på vad som händer med våra kalvar! Den har alltså skickats på obduktion. Aldrig gjort det innan med nått djur men nu känns det som ett måste, då varken vi eller veterinär vet vad orsaken till alla döda kalvar kan vara. Vi fick en ny härom dagen och tack och lov så är den mycket piggare än de andra och lever, än så länge så vi håller tummarna att det fortsätter så.

Hönsen fick sig ett lass godsaker, rester inifrån och så var det dags att hämta Storebror. Men traktorn. Lånetraktor då våran ska iväg på lagning (också IGEN!). Vi åkte till en bondekollega och lånade en balvagn och innan jag kom underfund med hur i hela friden man fick ut hitchkroken (kroken man kopplar vagnen på) på denna traktor hann humöret svikta igen. Stod inte ens i instruktionsboken! (Sånt här och skoplås är nånting som är olika på typ alla traktorer! Trots samma märke så skiljer sig dessa saker, jämt!) Men efter ett telefonsamtal till C då han gissade rätt så fick vi på den där himla vagnen. Och så ätnligen kunde vi hämta de där säckarna Korn som vi inte kunde lasta av härom veckan, där i kring då Murphy dök upp och ingen traktor startade. De har stått på Järnis sen dess, tack igen för förvarningplatsen! När jag skulle hämta vagnen förra veckan så visade det ju sig att det var jättepunka på ena däcket så det var bara att åka hem utan vagn och säckar den gången…

IMG_2530

Middagsbestyr i hungriga magar. Han min lilla minikock som alltid ska vara med att laga mat.

Och nu är det kväll. Känner mig rätt slut efter dagen. Men ändå rätt nöjd då mycket har blivit gjort. Men gården ser oskottad ut igen efter snöfall hela dagen men jag hoppas att C kommer in på gården när han kommer hem, vilken nattatimme det nu kan tänkas bli.

Trevlig kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *