Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Annons

Helomvändning, ljus och energi.

Den där Murphy slog riktigt läger på gården igår som ni vet och han stannade hela dygnet. C och en kollega började sent igårkväll och skulle tömma gödselplattan. De slutade med en dunderfastkörning inatt. Så när vi vaknade imorse hade C fortfarande inte gått och lagt sig..

Men sen! Denna dag har varit helt tvärt emot gårdagen. Redan i morse var humöret bättre. Lilla P skjutsades på Järnsta, första dagen på nästan en månad, gissa hur peppad han var!? Pappan la sig för att sova några timmar och jag och bäbisen hade en så mysig förmiddag. Så lugnt i huset när bara vi två var vakna och hemma. Så värdefull mor och dottertid.

IMG_2483

Stumpan.

Och så tittade solen fram! Vi gick ut. Provstartade bilen och den bara starta!(?) och som grädde på moset så låg andra tankkortet där på backen, utanför dörren bredvid bilen. En helomvändning från gårdaen alltså. Vi skottade in lite foder, och så en lite längre stund hos hönsen. Det lite roliga i kråksången härom dagen, när en fas gått och vi hade strömlöst i halva huset. Ja när den byttes så helt plötsligt började det lysa nere hos hönsen! Woho! Det där elfelet vi letat efter och inte förstått oss på. Så nu får hönsen äntligen extra ljus och så har de fått in en värmelampa till vattenautomaten. Har fått springa dit med flaskor stup i kvarten nu då det varit kallt. Hönsen klarar sig bra, då det inte varit så skyhögt kallt än.

IMG_2489 IMG_2497 IMG_2498

Och så fick de lite ny halm att sprätta i, ja det syns ju att det var toppen – allas näbbar ner i golvet!

Så med lite extra ljusa timmar så håller vi nu tummarna att det kanske kan börja komma lite ägg snart. Och mest spännande är det ju att vänta från de här unga damerna, de som ska få sina första ägg.

Och när det var dags att hämta hem Lilla P så inser jag – LJUSET. Det är fortfarande ljust klockan tre. Och med den lilla sol som tittat fram idag, ännu lite piggare kroppsligt så kändes det verkligen på dagens energi.

Julen är borta och smålamporna lyser i fönstren igen, lika skönt att plocka bort som det är mysigt att plocka fram julen.

Men, i kväll startar inte bilen igen, så något på tok är det ju. Aja, starten tidigare idag gjorde rätt mycket med humör och energi, så tack ändå för det bilen!

Trevlig kväll och god natt!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons