Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Annons

Murphys lag.

Woho feberfri dag!

Typ det enda som varit positivt idag… Jag tror att den där Murphy har slagit fäste på gården igen. Murpys lag ni vet. Kan något gå fel, ja då blir det så.

Oväntad plogning för C (med strul även där), bilen som helt plötsligt inte startar, traktorn som lätt rullas igång men inte just idag. Idag då det kom en lastbil med utsäde som skulle lastas av. C hade ju andra traktorn in till plogtraktorn också så – kört. Tur at Järnis ställde upp och kunde lasta av hos dom, två tankkort puts väck borta.

En hel drös med mycket fel idag. Inte har jag kunnat göra lagårn heller medans C var borta då ingen traktor fanns till hands. Men vi har varit ute mycket ändå. Skottat foder till djuren för hand kunde vi ju göra och skottat lite snö och så.

Men lite har det rett upp sig. Ett av två kort är tillbaka, Brumbrum fick en knuff i rumpan av stortraktorn och brummar nu på. Det är lite aktivitet här på gården i sena kvällen då den fulla gödselplattan ska tömmas. Stor traktor och vagn är här och hjälper till att köra ut.

Imorgon tar vi det andra stora uppdraget, att få igång bilen.

En efterlängtad kvällsröjning har gjorts. Den där annars dagliga städa-undan-dagen-städningen jag alltid gör på kvällen när barnen lagt sig men inte har blivit gjord nu på et par dagar när det varit sjukt. Jag avskyr grejer! När jag kommer ner på morgonen måste det vara ren diskbänk och undanplockade saker. Det stör mig något otroligt när det ligger saker framme. Sen att man inte har världens renaste golv det är en sak men dessa grejer alltså. Och som småbarnsförälder vet man att det inte är lönt att plocka under dagen utan då gör jag det när kidsen lagt sig. Och idag var det extra skönt efter ett par dagars uppsamling.

IMG_2482

 

Nu går ögonen i kors på denna förkylda mamma som å ena sidan är feberfri men andra inte riktigt pigg så det är verkligen dags att krypa till kojs. God natt!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons