Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Annons

Ger sig icke.

Skenet bedrog lite av att jag kände mig bra igårkväll. Vaknade idag sådär inte fräsch igen. Och och slut innan dagen ens dragit igång. Kan jag inte vara få bli sjuk på riktigt så kroppen fightar bort det och så är det bra sen?! Nej så ska vi inte ha det tydligen.

Så det satte liksom standarden för denna dag.

Vi tog det lugnt på förmiddagen. Pappan trött efter att ha plogat inatt och mamman som inte var på topp. Kändes lite förbjudet att sätta sig i soffan när barnen lagt sig ute för lunchsovning, men ack så skönt! Men det varade inte länge. C blev utringd igen, plogning på ett annat område. Och där gick hela dagsplanen i stöpet. Som var att efter lite vila skulle pappan göra lagårn, jag åka och handla till vårt tomma kylskåp och sedan bara ha en lugnare eftermiddag.

Lilla P väcktes och fick mellis och sedan på med kläder på oss båda. Ett gäng djur behövde påfyllning av mat så vi körde några balar och skottade in foder. C ringer och har fått utökad körning så det blir en massa timmar till borta. Jahapp. Så det var bara att fortsätta med sysslorna då. Halmning till djuren. Lillasyster sov så gott i vagnen men det där hur länge? Bara att skynda! Lilla P hängde med hela tiden.

Och idag, till skillnad från igår så drog hon till med sin sedvanliga långsovning på drygt 4(!) timmar.

När vi alla kom in sen, hungriga slår det mig att vi inte har nån mat! Hann ju inte på nån affär innan åkte. Bara att börja rota i den redan tomma frysen. Men några köttbullar hittades som barnen fick.

Och en stunds mys innan pappan kom hem, med mat till föräldrarna. En sån där ”pizzamacka”, sallad i pitabröd typ.

IMG_2476

Titta på denna Lillsnoffsa. Hon gör ju vem som helst glad hur dålig dag man än har. Hon som säger ”Tack”, vilket vi är lite förstummade över. Då vi inte alls är så vana mycket ord i de här huset, då Lilla P inte alls har prioriterat det över huvud taget i sitt lilla liv. Men då gick han i hennes ålder istället. Så roligt att se hur olika det kan vara!  

Näsan är tjock, efter sjuttontusen nysningar under dagen så ska det nu bli skönt att hoppa in i en varm dusch och sedan bädda ner sig i soffan.

Vi hoppas på en bättre dag för mamman imorgon. Trevlig kväll!

En reaktion på ”Ger sig icke.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons