Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Annons

Oavsett.

Jag provar att skriva här, det verkar ju funka än så länge i alla fall! Det är lite förändringar på gång som kommer inom kort.

Jag har nu äntligen blivit av med den otroligt långdragna förkylningen. MEN igår fick jag mer och mer ont i kroppen, allt kändes jobbigt och en dryg rethosta dök upp. Jag som aldrig är sjuk! Har typ en liten förkylning på våren men nu, det går i ett! Så himla less.

Så det kändes ju sådär när C åkte iväg på plogning imorse och jag inser att jag måste göra lagårn. Men inget att göra åt. Djuren måste ha sitt liksom, oavsett om man är sjuk eller inte. När barnen ätit lunch och somnat i vagnen så var det bara att ta en Alvedon och ge sig ut, i snöstormen. Men Alvedonen gjorde sitt och det gick rätt bra när jag väl hade kommit ut. Skrapning och halmning i lagårn och foderskottning hann jag med innan barnen vaknade. Vi skottade gården tillsammans när vi ändå var ute innan vi gick in för en sen mellis.

DSC_2596


 

Pappan kom hem strax efter och vi stekte pankisar till middag! Han slumrar nu en stund för det blir nattkörning också. Lilla P kör fredagsmys i soffan med skål popcorn! Mamman ska natta en dundertrött lillasyster som inte alls sovit så länge som hon brukar i eftermiddag.

Och turligt nog så mår den här mamman lite bättre nu ikväll! Men det blir en lugn kväll ändå. Tänkte städa ut julen men det kan vänta nån dag till.

Trevlig kväll och trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons