Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Elda sig varm.

En kall men vacker morgon vaknar vi till här idag. Gör upp eld i pannan nere i källaren och sätter på kaffe. Gröten kokas och äts och nu har vi lite morgonmys framför barnprogram.

IMG_1848

Eld ja. Vi har eldat med pellets i det här huset under många, många år. Innan det var det ved. Det höggs och klövs och staplades på vårkanten, precis när allt annat skulle göras också! Så pellets blev en tidssparande bra lösning. Men nu provar vi lite igen. Vi har ju ingen egen ved utan får köpa in. Vi tänker den här tiden på året åtminstone, höst och vår. Men är det – 20 kan det ju vara smidigt och skönt att köra pelletsen ändå. Men att spara in på lite pellets helt enkelt. Värt att prova i alla fall tycker vi! Och visst gillar jag att gå ner och göra upp eld. Kasta in vedträn i den varma pannan och känna värmen sprida sig i huset. Ja det är något tillfredsställande med det!

Igår var det både det ena och det andra. Mamma kom en sväng på eftermiddagen med en hjälpande hand och när det pustats ut efter middagen och så så blir vi påminda om möte på Järnsta av grannen… Happ! Kasta sig i dusch, byta på barn och göra klart för natt. Lägga den minsta i sin säng och så. C har så ont och kan ju varken lyfta ungar eller byta blöja och kläder. Så han var hemma och jag susade iväg. En miss att skriva upp i almanackan = helt borta ur huvudet!

Om en stund ska det skjutsas på Järnsta igen och denna dag tar vid.

Godmorgon! ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *