Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

En fin fredag i väntan på äventyr!

Mamman raketade genom skrapning, halmning och utfodring medan kidsen sov efter lunch. Skynda, skynda. Fick ta av mig jackan där i farten med då svetten började krypa fram. Solen sken skönt på mig också.

Och så fantastiskt härligt det var, att det varit så kallt. INGET GEGG! Fruset i backen större delen av dagen. Tycka vad man vill om kylan men hellre fryst backe än denna smet ö v e r a l l t!

IMG_1820

Och sen en rätt nice eftermiddag. Gammelmormor och gammelmorfar kikade in en sväng som hade vägarna förbi. Det bjöds på en kaffekopp och morotskaka. Bus och lek med dom innan vi gick ut i eftermiddagssolen. Vi utfodrade korna, det sista som jag inte hann mitt på dagen. En titt hos hönsen också. Där vi nu bara plockar ett ägg om dagen, de har börjat rugga. Men mer om det en annan dag.

IMG_1776

Lilla P läser jordbruksaktuellt i väntan på rostmackan. Älskade gullrumpa.

Morsan drog till med ett svettigt träningspass innan middagen. Fredagsmiddagen som blev upptinad lasagne, inte riktigt den fredagsmiddagen jag hade tänkt men C blev senare än tänkt och jag kommer inte från gården att åka och handla. Men men, glad över att det fanns två portioner i frysen i alla fall, det hade lika gärna kunnat bli en gröt!

Nattade barn och en duschad mamma. C kommer hem och vad har han köpt på macken? Grädde!! Så fredagsmyset är räddat!

Ha en fin helg hörrni! Jag och kidsen ska på äventyr imorgon så roligt det ska bli!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *