Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Godnatt växthus.

En förmiddag med lite av varje och efter att ha hämtat hem Lilla P idag så höll vi oss ute i den soliga eftermiddagen, äntligen!

Vi tog tag i det där mindre roliga. Att städa bort i växthus och pallkragar efter sommaren.

IMG_1798 IMG_1801

Lite vemodigt känns det att det redan är slut. Men växthuset gav ju en hel del tomater, som visserligen fick mogna inne efter denna kalla sommar. Gurkan torkade bort helt dock.

IMG_1804 IMG_1806

Och pallkragarna har ju gett en hel del! Spenat att skörda färsk hela sommaren och som nu ligger som små knulor i frysen, ja väldigt små blev de ju när de förvälldes… Massa dill är infrusen, morötter är i morotskaka och Hedvig-mat och så bönor! Lilla P hittade en som var kvar och knaprade i sig. IMG_1808

Men efter ett första år såhär så är det nu mycket jag vet ska göra annorlunda. Få fröna i backen tidigare till exempel då det blev lite sent innan min lilla hörna var klar i år. Så spenat i omgångar, mera lök, mera morötter, rödbetor och kanske lite potatis, men det får bli på någon annan plats.

Man lär sig hela tiden och jag ser fram emot nästa odlingsår!

IMG_1810

Godnatt växthuset!

Sen gick vi en prommis runt byn. Mamman plockade på sig lite smått och gott i fina färger att höstdekorera lite med inne.

IMG_1812

Och när vi kommer in kollas tempen på den helt plötsligt inte riktigt supernöjda bäbisen. Och mycket riktigt, hög feber! Första febern på lillvännen <3 Kan det vara tänder på gång tro? Eller så är det en förkylning på henne med.

Hon sitter här vaken med mig i soffan, vaknat redan liksom och inte ville somna om i sängen. Klart man får mysa nere när man är sjuk.

Nu säger vi god kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *