Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

ALLA inne!

Åh.

Helt slut är vi här i huset efter denna dag.

Men det känns så himla skönt att säga att ALLA djur nu är inne under tak!

Ett sista dräktigt kviggäng på 17 stycken har gått ute på andra sidan vägen. Men nu var det äntligen dags för dom att också få komma in. Lite skillnad på hösten från i fjol, varm och torr. Inte mycket som stämmer in på det i år…

Den nybyggda fångstfållan fungerade galant! Lilla P var på Järnsta och Lillasyster satt såklart med i vagnen och antingen tittade på eller sov. I spöregn. Gegga till knäna.

DSC_2269

Då vi insåg att vi inte skulle hinna färdigt till hämta-på-dagis-tid ringde vi mamma/mormor som hade kortdag och kunde hämta. Guld värt idag! För att slippa byta om från skitig kläder, hämta, och trixa med barn med lastning av djur och så. Och skönt för Hedvig att få komma in efter att ha suttit ute större delen av dagen.

Så vi körde på och fick in alla! Tjoho!

DSC_2272

Mormorn åkte hem när vi klara och en tur på affären för att fylla på tomt kylskåp. Pappan skrapade och halmade i lagårn och nu när maten är i magen och barnen sover så känner vi en sån där trötthet. En trötthet av att ha jobbat hela dagen, ute, i regn och rusk. Men fasligt nöjda att vi nu kan stryka detta från listan.

Träningsvärk från gårdagen sprider sig i kroppen så ikväll blir det vilodag. Skönt att bara ta det lugnt efter en dag som denna.

Trevlig kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *