Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Tack och hej, klart!

Fredag. En bra dag på flera sätt!

Vi körde familjejobb på förmiddagen. Skrapning, halmning och utfodring och så.

SOLEN tittade fram en stund och himlen var blå på sina håll  under dagen. Så härlig energi det ger, att solen visar sig och det gråa fick krypa undan en stund.

OCH där på eftermiddagen så packade snickarna ihop och sa tack och hej. Taket är klart!

IMG_1499 IMG_1507

Det blev tegel igen. Eller ja betongplattor. Jag gillar det, det som alltid varit. Behålla den gamla känslan. Detta hus är ju faktisk över hundra år gammalt. Och den där drömmen, som förmodligen kommer att förbli just bara en dröm, är ju att få sätta in de gamla fönstren igen. Att återgå till ursprunget och det fina, fina som finns där under ytan.

Men! Nu har vi ett nytt och fräscht tak i alla fall! Det gav verkligen ett lyft.

IMG_1508

Lite snickarglädje också. En lite större grej längst ner på vindskivan och några små förändringar uppe i nocken. Mycket nöjd!

Skorstenen blev klädd då den murade inte såg så rolig ut och med en kåpa gjorde det liksom pricken över I.

Så en himla bra fredag, med ett färdigt tak och solsken.

Sen fick jag till en liten springtur också när pappan och Lilla P åkte för att kika på en tröska som är närheten. Med bara en ENKELvagn och en skrattande liten flicka där i.

Härlig tur att sträcka på benen och flåsa lite. Kajsa var mer än nöjd hon med. Hon som fått en liten ompysslingsstund med borstning, kloklippning och ett litet klipp av långhår på benen = mindre gegga in!

Och efter lite styrka hemma, en dusch och läggning av den lilla trötta bebben som somnade sittandes i vagnen på rundan så kom pojkarna hem. Den där tröskan hade kört fast i den blöta marken så de blev en längre stund.

Tre hungriga högg in på ugnslaxen sedan!

Imorgon väntar nånting stort, men det tar vi då!

Nu, soffa, grädde och mys – trevlig kväll!

 

2 reaktioner på ”Tack och hej, klart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *