Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Att skynda från regnet!

Höstrusk.

Det lever de här dagarna verkligen upp till. Denna vecka ska det komma mycket regn. Det började med storm igår.  Pappan och Lilla P åkte på föräldrarinsats på Järnsta och jag och Hedvig satte oss i traktorn. Ett ställe kvar med balar en bit bort. Vi inser att alla kommer inte att hinna köras hem innan regnet (blir ännu blötare i backen och man spårar sönder otroligt mycket!). Så planen var att åka och köra ihop dom och ställa de efter kanten åtminstone.

Molnen hängde tunga och mörka över oss hela förmiddagen och jag började med att köra hem ett par lass, jag hinner det jag hinner innan det börjar regna! Vi körde på som tokar och det började stänka när vi var på sista biten. Nöjda och HUNGRIGA åkte vi hem med ett fullt lass med vindrutetorkarna på!

Fem timmar räknade jag ihop att vi suttit i sträck i traktorn. Inte för att timmarna så är något speciellt men just UTAN MAT. För båda flickorna. Jag är ju lite som en bäbis annars jag med, behöver äta med jämna mellanrum, annars blir jag hungrig och grinig. Men lillungen sa inte mycket trots långt matuppehåll. Ja den där lilla bruden alltså, slutar inte att fascineras över henne!

Med nöjda magarna sen så tog grejade vi lite inne med tvätt och så innan pojkarna kom hem. Och vilket väder det kom sen! Stormen höll i sig tillsammans med det piskande regnet. Innemys hade vi alltså resten av eftermiddagen.

Mamman tränade ett kvällspass efter att kidsen somnat, ett sånt som gjorde att jag vaknar till träningsvärk både här och där idag.

Nu ska vi packa ihop och Lilla P ska skjutsas på Järnsta. Mamman och Lillsnoffsan ska ta en sväng till stan för lite småärenden. Passar bra en gråtrist dag som denna.

Tyvärr bjuds det inte på några bilder idag, ibland händer det att det inte knäpps så mycket! Och jag struntat i att ladda upp den från gårdagen utöver ett grått och tråkigt vatten med en stackars mobilkamera.

Ha det gott!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *