Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

”Ute-trött”

Oktober. Denna första dag har varit precis likea grå och tråkig som september. Jag minns inte ens när vi hade solen på oss?! Jag önskar en lite mer solgenerös månad nu, trots att kommande vecka inte ser ut att ge just det…

Jag och kidsen åkte för att plocka ner en hundgård hos min moster som så småningom ska bli hönsgård! Det visade sig inte vara ”bara” och den där förmiddagen jag trodde att det skulle ta blev nästan en heldag istället. Tacksam att både moster och morfar hjälpte till (den var bygd som att det skulle bo en argsint björn där inne).

Men till slut var den nere och vi åkte hemåt. Svidande om och så familjejobb, nästan allihopa. Pappan har kört hem alla balar i byn i dag nu var det dags för utfodring, överallt och halmning. Lilla P hittade grannflickan ute på gården när han och pappan hämtade en bal och stannade på lekstund! Vilken grej alltså, att stanna över hos en vän, i byn!

Jag och pappan körde på som tokar för att hinna med det vi skulle, passa på när det var jobb med in och urhoppande ur två traktorer, när Lilla pojken var på lekdate.

DSC_2247

Syrran satt nöjt i vagnen, coola unge! 

Och nu känner vi oss trötta. Efter en heldag ute i både regn, skruvande och bärande så är man sådär ”Ute-trött”. Dags att snart krypa ner i sängen.

Trevlig kväll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *