Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Kornkoll.

 

 

Flera lass balar har jag och Hedvig kört hem idag. En paus där mitt i för lunch och sedan ut igen för några lass till. Blöta balar det att köra hem nu, tungt blir det på vagnen och det är blött i marken, så det gäller att tänka lite vart man ställer vagnen och så så man inte spårar och kör sönder allt för mycket.

Pappan och Lilla P kom hem där på eftermiddagen.

IMG_1363

Vi plockade in lite från landet och satte en soppa på kokning.

Medans den puttrade slängde vi oss i bilen hela familjen och åkte för att kolla till kornet. VI hade tänkt att tröska i år, något som vi aldrig har gjort tidigare men vi vill göra ett försök. Just för oss så är det faktiskt halmen som är mest värdefull men då det ser så himla bra ut så känns det dumt att inte ta vara på kornet också!

IMG_1365 IMG_1366

Detta är den bästa syn jag vet. Pappan och pojke tillsammans. Han som intresserat lyssnar när pappan visar.IMG_1367IMG_1371IMG_1374 IMG_1368   IMG_1377

Good to go! Frågan är ju bara om det kommer att gå att komma ut med en tröska på denna blöta mark…

C gick ut för halmning och skrapning efter den goda soppan. Badande av barn och nattning av desamma. Som nu äntligen efter en låång period nu går bättre. Pojken sover på några minuter. N

u är det dags för sängen för oss stora med, så godnatt säger jag!

En reaktion på ”Kornkoll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *