Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Regndag.

Regn. Hela dagen lång.

Vi blev peppad av grannen att hänga på till Liten & Stor på förmiddagen. En sån där förälder- och barnträff. Bara fika tillsammans och låta barnen leka av sig. En perfekt sysselsättning en stund när regnet ändå öste ner ute.

En sväng upp till gammelmormor och gammelmorfar också när vi ändå var i krokarna.

Och så ÄNTLIGEN har vi fått en traktor på gården! Traktor nummer 3…Våran är alltså fortfarande inte fixad… Ja detta är en cirkus alltså.

Så C har varit ute på eftermiddagen och halmat ikapp i lagårn och sånt.

Vi fortsatte med innemys. När barnen sov, ja i alla fall den stora så satt jag en stund med kontorsjobb. Mail hit och dit och så den där himla ansökan. Men med världens bästa lilla hjälpreda som satt bredvid där på kökssoffan och lekte tittut i mammans kofta så gick det himla fint.

IMG_1312 IMG_1315

Storebror ville läsa bok för lillasyster. Lite svårt när man är den större som sitter i knät på den mindre och har en hund i ansiktet men jag tror lillasyster tyckte det var helfestligt ändå! IMG_1318 IMG_1319

Och så invigde vi vattenfärgerna här hemma. Lite svårt var det allt, speciellt med en värdelös pensel men när färgerna blött upp sig lite så gick det bättre. Och så kunde man ju måla med fingrarna! IMG_1322 IMG_1321

Regnet envisas fortfarande i sena kvällen att falla rakt ner. Blöta åkrar! Och vi som har balar att köra hem…EN av sysslorna som vi inte kunnat göra då vi inte haft någon duglig traktor på snart en månad! Morr…

Aja, vi får hoppas att det går ändå utan att spåra sönder allt för mycket. Vi la en småfebrig Liten P ikväll, så det blir ingen Järnsta imorgon.

Dags för den här mamman att gå och göra resten av den sovande familjen sällskap där uppe på övervåningen. Godnatt!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *