Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Intensivt och när ett litet haveri kan blir värdefullt.

ALLA balar är hemkörda! 200 blev det på första skörden. Inte så mycket men helt okej ändå för att vara denna dåliga försommar. Så skönt att ha fått hem dom på en gång alltså! Så vi high fivar på det jag och kidsen!

Ett besök hos kusin Nathalie har vi gjort på förmiddagen idag också i ett lite roligt syfte men det tar vi vid ett senare tillfälle.

C kom hem till dukat bord från borta-jobb, åt middag med oss och sedan iväg med slotter-ekipage. Nu sommartid finns det i princip hur mycket jobb som helst. Han skulle behöva klona sig ett par gånger för att kunna ta allt han blir erbjuden. Men det gäller att prioritera. Mycket och intensivt blir det nu ett tag fram över. Och viktigt är det. Varenda krona in behövs. Så han sliter det han kan min C. Samtidigt får det inte bli för mycket. Men han är klok och sover mycket, så fort han kan. Sitter inte uppe i ”onödan” här hemma (fast det skulle vara trevligt att prata med han en stund) men han måste sova för att orka, såklart! Jag försöker få ihop det här hemma så gott det går, med gård och kids och det. Himla fint är det att farfar Hans finns till hands just nu. Bara det att ibland kunna lämna något av barnen med han när något ute måste göras eller ha en vakt av sovande barn så man kan fokusera på ett annat sätt. Det skulle ju gå ändå, man löser det ju när men är själv också, men det är en himla tacksam hand.

Och ikväll kom mor och far och Moster Fanny på en snabb, spontan fika. Våran bäbis blir ju hela fyra (!) månader idag! Var det någon som förstod vart dessa månader tog vägen? Jag tycker fortfarande att jag har en nyfödd bäbis här hemma liksom…

Älskade unge.

IMG_9144

Och nu ikväll när mina två skatter sov så ringer C att han behöver verktyg. Farfar Hans stannar hemma med barn (tänkt så tacksamt! Annars har jag måsta packa in sovande barn i bilen och dra iväg) och jag åker till C. Det lagas en bult, som som tur var upptäcktes i tid och den bara var att skruva tillbaka! Och så hoppade jag in med han. Åkte med några varv när han slog. Lite kvalitetstid. En mysig stund med han som vi inte sett så mycket av senaste dygnen. Så lite bra var det ju att det behövdes verktyg. Men nu håller vi tummarna att grejerna ska hålla ihop helt resten av kvällen/natten så han blir klar och inte allt för sen in på morgontimmarna.

19549554_10213692922545263_1639319058_o

Nu ska den här mamman och frun gå och lägga sig. Godnatt!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *