Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Farfar-vakt.

Till lunch idag var det färdigslaget! betydligt mindre att slå än tidigare. Då vi har lite mindre djur, så blir det lite mindre mark, plus att vi inte slår allt nu utan väntar ut och en del lite senare också. 30 hektar ungefär tog vi nu.

Efter lunch i magarna så hoppade la familia in i bilen och så skjutsade vi upp pappan till övik, till hans Borta-jobb. Det var nämligen jobb där först sedan ska traktor och balmaskin hjulas ner och bala vårat gräs. Så därför behövdes skjuts. Lite fika blev vi bjudna på där uppe och några sabba minuter på stan hann vi, men hittade inte det jag sökte, innan stängningstid.

Lite eftermiddagslek, matlagning och läggning av en Liten P som fick sig en fläskläpp vid tandborstningen! Han slant och slog i handfatet, stackarn. Han ser helt mörbultad ut med sår på ögat (efter att gungan kom tillbaka som han puttade iväg), en bula i pannan efter nått fall och så nu en fläskläpp! Mycket på en gång!

Barnen somnade och jag gick ut för lite kvällsjobb. Utfodring och nya balar  till de som står inne och skotta för foder och så. Skönt med farfar Hans här som kan vakta sovande barn. I normala fall skulle jag ju bara bädda ner båda två i vagnen och ha ute bredvid lagårn men nu kan man ju släppa allt fokus på att hålla koll på dom då farfarn har full koll istället.

Men de hade sovit som änglar.

En filura i brorsan-ärvda hängselshorts. Så fina tycker jag!

IMG_8936IMG_8934

IMG_8932

Nu har C rullat in på gården också med balmaskinsekipage. Imorgon ska det balas!

Dags att gå och lägga sig. Godnatt!

2 reaktioner på ”Farfar-vakt.

  1. Vilken otursdag det varit för lilla P men tur att det brukar snabbt gå över. Oh så söt lilltjejen är i brorsans hängselbyxa, praktiskt att man kan återanvända kläder för iregel slits dom ju inte ut när dom är små. Är så tacksam att få följa dig och din familj i erat vardagsliv. Kram och ha det så skönt i sommarvärmen.

    1. Ja verkligen! Och visst är det bra i denna ålder, det hinner ju inte slitas innan det är för litet! Så roligt att du gillar att följa mig, det hoppas jag du fortsätter med! Kram till dig och fin midsommar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *