Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Slut på energi efter en spännande dag.

Vi började dagen med harvning jag och båda kidsen.

Lilla P somnade såklart, men med kudden där mot fönstret så kunde han sova en liten stund. Men han vaknade och blev då tvärless. Nyvaken, trött och det slutade ju aldrig studsa nån himla gång så jag förstod han. Men med bara lite kvar så körde vi klart innan vi vek ihop harven och åkte hem.

18818289_10213410905175005_1789813780_o

18817672_10213410905135004_1500478569_o

Och väl hemma på gården skulle han inte hoppa ur utan ville åka mer traktor… Svårt att bestämma sig.

Men han blev utburen och så gick vi in och åt lunch. Ett försök till andra sovning ute i vagnen, men lönlöst. Lite tokiga rutiner nu när han inte kan hålla sig vaken på förmiddagarna i traktorn.

C skrapade och halmade i lagårn under tiden. vi var borta på harvning.

VI gick allihop och hälsade på Muu i väntan på något spännande där efter lunch.

IMG_8429

En liten grävare kom till gården!

Vi har en stor damm på gården. Ni minns jag nämnde att det en gång varit en väldigt fin trädgård på denna gård. På den tiden då mamma inte jobbade hemma och var mjölkbonde och hade tid och ett fantastiskt intresse. Inte nog med den spektakulära rabatten utan också en superfin damm. Med stenar runt, växter av alla de slag och en pump med rinnande vatten mellan stenarna.

Men nu är det långt ifrån en fridfull damm. Helt igenväxt och ingen pump har pumpat de där vattnet på år och dar…Den utgör i princip enbart ett riskmoment nu när man har småbarn, så vi ska helt enkelt gräva igen den.

IMG_8424IMG_8427 IMG_8431

Vi hämtade kobrapumpen och pumpande ur det mesta av vattnet, som det visade sig var himla mycket av under alla de där växterna som växt sig igenom hela dammen.

IMG_8432 IMG_8433IMG_8437 IMG_8436  IMG_8440

Och självklart fick Lilla P åka. Fattar ni vilken grej för den Lilla tvååringen!?

IMG_8443 IMG_8445

All grävdes bort runtomkring och ner i gropen som nu ska fyllas igen lite mer, slätas till och så blir det gräsmatta av alltihop. Lättskött! Så himla skönt det känns att få detta gjort. Trots att det är massa jobb kvar så är nu ändå dammen borta.

Och precis lagomt till att grävningen var klar så vaknade Lillasyster som snusat i vagnen.

Hallåå! Vaaken!”

IMG_8448

Vi gick ut igen efter en lite eftermiddagsfika och grejade på. Nån pallkrage till målades och så innan mat.

Kvällsbad av Liten skitig pojke och en läggning som tog knappa 5 minuter. Harvning, grävning och lite sömn tömmer en Liten på energi kan man säga.

Mamman är rätt tömd på energi hon med. En tänkt springtur ställs in. Inte varje gång man orkar ta sig ut även fast man vet hur skönt det är. Jag brukar kunna ta mig över den där jobbiga gränsen men idag orkar jag helt enkelt inte och det är okej det med!

C tog en minipowernap efter middagen och har nu åkt ut på lite kvällsharvning, det sista innan stenplockaren kommer imorgon.

Jag ska nu hoppa in i en varm dusch och sedan ta en kopp te innan det är dags att krypa ner i sängen. Trevlig kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *