Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Plöjning och yxhugg.

En storebror med några timmar på dagis. Han som INTE skulle hem på eftermiddagen. Men lite lockbete att åka till gammelmormor och gammelmorfar så fick jag han därifrån utan att behöva bära en skrikande unge under armen! Så en tur dit med en stolspinne som saknades till en av våra pinnstolar som gått sönder. Min morfar är en fena på snickeri så han ska se om han kan knyppla ihop den igen.

Åkte till C med nån lufttrycksgrej. Något på plogen som behövde tryckluft, nån stenskyddsgrej som löst. Där världens sötaste lilla gräver är och hjälper oss att gräva. Vi passar på att fixa i ordning lite och lägger lite dränering nu när det ändå plöjs.

Titt liksom! Nästan så man vill döpa han till nått gulligt och ha han inomhus, typ! 

18471785_10213223203282575_1286152887_o

Och så såg himlen ut såhär…

18427055_10213223204042594_1338903540_o

Jo jo det har kommit snö idag med. MEN Jag har införskaffat en riktig yxa! Så nu kan jag hugga upp de där lite större vedträna som var för tjock för att gå in i vedspisen. Och vad roligt det var att hugga och klyva med en vass yxa! Så nu är det sån där gòvärme i köket igen.

När det var dags för sovning så packade jag ner två pyjamasungar i vagnen och så gick vi upp i byn dit pappan hade kommit för att plöja nästa bit.

Lilla P väntade spänt på att pappan skulle dyka upp bakom krönet med traktor och plog.

 

 

IMG_8052

IMG_8055 IMG_8059

Far och son sa godnatt och så vandrade vi en liten kvällsprommis. Kom hem med två sovande kids.

Den minsta är nu vaken igen och vill äta lite mamma-mat. Vi myser i soffan med en tekopp och uppätna chokladbollar, dagen till ära.

C har fullt fokus på hockeyn, där mitt intresse är typ noll. Så jag myser med fokus på den där lilla bäbisen istället.

Trevlig kväll och godnatt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *