Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Pojkar och flickor på varsitt håll!

Storm. Det blåser och blåser. Hela gårdagen ven vinden och det verkar hålla i sig idag med. Man nästan blåste bort ute igår! Lilla P och pappan lastade av en lastbil på förmiddagen och gick till kossorna en sväng. Lite lunch i magen och sedan sovstund i vagnen. Han är ju inte riktigt hundra Lilla P, vet inte vad det är. Något förhöjd temp men inte så man kan kalla det feber, märks knappt på han men äter dåligt och ja, något är inte riktigt rätt. Så han fick sova ut där mitt i dagen nerbäddad i mysig vagn på blåsig altan.

Pappan och jag satt och drack kaffe länge, diskuterade och pratade. Där vi kom på att tiden flög iväg och allt jag hade tänkt göra medan kidsen sov liksom försvann. Men det är skönt att ha såna stunder ibland också. Att inte stressa på och hela tiden göra något, utan att bara sitta lite för länge och inte göra nånting tillsammans med min man. Men en stund hann vi ut och greja lite innan den lilla bäbisen vaknade. Hon som sovit i fyra timmar! Ja sova är ett hon ett fan av Lillasyster i alla fall. Hon hann få en slurk mat innan Storebror också sovit klart.

18109916_10213019412507933_216672084_o

En lillsnoffsa som letar efter mat överallt efter långsovningen.

Vi hade en lugn eftermiddag sedan. Lagade mat och så.

Och idag så har vi en lite annorlunda förmiddag. Pojkarna har åkt iväg på tu man hand och vi flickor är kvar hemma. Far och son har åkt på maskinvisning, något som jag tycker är typ jättetråkigt. Men båda de där pojkarna är ju maskinnördar så då får de åka själva och njuta av det som de nu tycker är roligt. Jag och Hedvig sitter här nu med den sista slurken i kaffekoppen och ska bege oss ut. Hon ska ta en långsovning i vagnen och mamman ska köra ut foder och lite sånt, fortsätta med mitt lilla projekt nere i gammlagårn.

Älskar ju att vara hela familjen tillsammans men visst känns det lite lyxigt också att vara pojkar och flickor på varsitt håll. Far och son får kvalitetstid där de delar intresse och mor och dotter kan amma i lugn och ro nu innan morsan passar på med utejobb där det är lite svårt att ha med tvååringen.

Win-win liksom! Ha en bra dag!IMG_7674 IMG_7675 IMG_7678

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *