Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Stökiga skåp?!

Pappan åkte iväg tidigt imorse för mjölkning. Jag och Lilla P vaknade i lugn och ro, åt grötfrukost och så som mornarna ser ut nu för tiden. Jag är verkligen fast i den där nesting-fixa-inför-bebis-tiden nu alltså. Som igårkväll. C sa godnatt och gick och la sig och jag skulle bara kolla nått litet på datorn och sedan också gå upp till sängen. Men istället så ställde jag mig och rensade ur ett skåp i köket. Rubbet ut och sedan sorterat och fint tillbaka. Njöt av det jag kunde slänga och fick finfin ordning. Efter det hängde jag en färdig tvätt och slängde in en ny. Sådär bara, klockan elva på kvällen. Det är på kvällarna den där maniska dyker upp verkar det som. Jag har en jätteplan i mitt huvud att alla skåp ska vara upplockade och sorterade i köket innan bäbis kommer. Men varför just nu? Varför ska just skåpen vara i tipp topp innan det kommer en bäbis? Men det är väl det där med känslan, känslan av att vara redo för det nya, att allt fokus ska kunna läggas på det Lilla hjärtat och inte på slarviga skåp? Haha oavsett så är det ganska häftigt att vi precis som alla djur har kvar den instingten att ”boa”. Man vill greja och göra i ordning för sin älskade litens ankomst. Sen om det är att baka 300 bullar, måla om alla rum i huset eller städa ur alla skåp det är liksom inte viktigt. Det viktiga är att få känna sig klar och förberedd, tror jag.

Åter till dagen. Vi klädde på oss och gick ut på förmiddagen och körde lite över gården med Lilla Ps fina traktorekipage. Och så vinkade vi av tjuren som gått med korna. Han är bara lånad och åkte tillbaka till ägaren idag. På eftermiddagen kom en ny tjur som ska vara till kvigorna (vi har inte samma då det känns dumt att alla kalvar då får samma pappa). Så när Lilla P sov i vagnen sedan så hjälptes pappan och jag till att sortera ut kvigorna som den nya tjuren ska gå med.

Det gick bra att lasta herr tjur. Lugnt och fint gick han på bilen. 

_20170201_173644 _20170201_173620

Lilla P hittade amman som står ute och tyckte den var Humla rolig att leka med. In och ut i alla fack! 

På eftermiddagen sedan så åkte jag in till kyrkan för övning inför dop till helgen. Så himla härligt det är att spela igen alltså! Som jag saknar det! Så detta är ett löfte till mig själv, jag ska spela oftare (än den årliga julkonserten…)!

Ett besök har vi haft här i kväll också av min arbetsgivare från Borta-gården. Bjöd på mat och så skrevs lite papper. Och nu har barnet lagts och jag ska dra penseln över sängen en förhoppningsvis sista gång! Och så får vi väl se om det blir nått till skåp som får sig en omgång ikväll eller om jag har ro att ta det lite lugnt. Fogarna gör ont efter djurflyttande idag. Men vi får se helt enkelt!

Trevlig kväll på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *