Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Familjetid, tillsammansjobb och släktmiddag.

Vi började dagen på kanonvis. Betyydligt behagligare temperatur ute dag. Vi klädde på oss allihopa och gick ut. Tog med pulka och bobb och gick till ”vedbacken” bakom huset.

IMG_4972 IMG_4975

Där åkte vi gång på gång nedför backen. Och vissa fick lyxen att bli dragen upp.

IMG_4980 IMG_4984 IMG_4991

Men det var visst roligare att gå upp ändå, hurtig den där Lilla P! Pappan förstod inte alls, när det erbjöds skjuts men tackades nej.

IMG_4994 IMG_5003 IMG_5010 IMG_5016

Jo mamman åkte också några gånger. Men det var lite trixigt att försöka rymmas tillsammans med Lilla P på bobben, det är liksom en mage i vägen!

Och det nu får jag sota lite för de där svängarna upp för backen dragandes på den Lilla. Ont i fogarna! Svårt att känna sin begränsning när det inte känns just då, utan det kommer senare…

När Lilla P sedan somnade gott ute i vagnen så blev det lite jobb för mamman och pappan. Mamman i stortraktorn och körde lite balar till Muorna och C med Brum-Brum som skrapade och halmade. Det har ju varit lugnt med det de senaste två iskalla dagarna. En fördel med kylan nu! Det blir torrt av kylan. Ströbäddarna håller sig fräscha längre och skrapgångarna likaså. Men så fort det nu blir mildare så blir det fort smetigt så dags att fräscha upp.

Och på eftermiddagen fräschade vi i familjen upp oss lite och åkte till mina morföräldrar. Vi och min mor och far var bjudna på middag. God mat och mysig kväll.

IMG_5028

En ”Lång och Kort”-omgång i kortspel, kakor och te. Ja himla mysigt.

Familjetid i pulkabacke, med lycklig unge. Jobb på gården tillsammans med min man och en kanonfin eftermiddag och kväll med närmaste släkten.

En lördag att njuta av helt enkelt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *