Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

När livet tar en helomvändning.

Vi kramade och vinkade hela släkten West hejdå igår förmiddag.

Vilken mysig julhelg vi haft alltså, men visst är det också ganska skönt att få huset för oss själva igen.

Lilla P hoppade i vagnen för sovning mitt i dagen. Mamman packade då ihop en liten väska och åkte till mor och far. Till den där cykeln som står uppe i ”stökrummet”. Ett svettigt pass blev det, såå skönt! Spagettiben när jag skulle gå nedför trappen sen.

15776311_10211871344926961_1633270611_o

På eftermiddagen kom Moster Fanny. Vi lagade och åt tacos. Busade massor med en lycklig Lilla P förstås också. Vi satte oss sedan i soffan och satte på vår film vi alltid ser tillsammans till jul; The Holiday. Vi knäckte nötter och hade mysigt. Lilla P skulle precis börja byta om till pyjamas och nattas när vi till vår skräck upptäcker utslag på armen, och i ansiktet! Nötterna! Till en början kanske att det bara blivit utslag men så sväller läpparna upp och han börjar hosta. 1177 byttes mot 112.

Så fort det kan gå och så hjälplös man känner sig. Vad gör jag om han inte kan andas?! Allt man lärt sig har man helt plötsligt glömt. Det är en heelt annan sak att åka ut i Räddningstjänsten än när det händer den man älskar mest på denna jord. Men som tur var så behövdes aldrig det, han fick aldrig andnöd. Men svullna läppar, hosta, röda rinnande ögon och lät täppt i näsan. Ambulansen kom och vi åkte upp till akuten. Han blev mycket bättre på vägen upp och när vi var framme hade det nästan lagt sig helt.

Han charmade sköterskorna och hoppade i sjukhussängen så faran var över ganska fort. En liten timme fick vi vänta bara för uppsikt innan vi kunde åka hem och krypa ner i sängen.

Han har alltså ätit nötter förut, alla slags! Jordnöt, hassel, mandel, cashew, men vi tror att det var den lilla valnöten han fick smaka som gav utbrottet. Så himla fort det kan gå alltså! Men vi är så glada att det gick så pass bra ändå.

Idag är det som att ingenting har hänt, inte ett tecken på utslag är kvar på kroppen heller.

IMG_4400

Nu ska vi åka och hälsa på gammelmormor och gammelmorfar. Hoppas ni får en bra dag!

2 reaktioner på ”När livet tar en helomvändning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *