Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Mjölkpass och hemmapyssel.

Vi hann! Och det med råge, det kom ju inge regn! Så, vi är nu klara med vår skörd, för i år antar jag! Coolt, och konstigt. Mycket bal har det blivit så vi kommer att ha gott om foder och att ströa med i vinter, bra va!

I torsdagskväll så mjölkade jag på andra gården. Och började dagen tidigt på fredag morgon med ett mjölkpass också. Och igår under dagen påtades det på lite här hemma. C körde plast till den årliga plastinsamlingen. Alltså all plast från alla balar lämnar man in till återvinning, det blir en del under året kan jag säga. Och jag och Lilla P åkte och hälsade på hos fina vänner, satt ute och fikade i solen och sprang efter två småpojkar.

Lilla P var med pappan en stund och snickrade på kvällen när jag plockade bort efter middagen. Det gjorde kraftfoderkrubbor till djuren.

Pappa, vi behöver nog en polygrip här.

Skitit och nöjd bondunge gör kväll.

Lilla P fick såklart vara med och ge småtjurarna som går bakom huset innan han gjorde kväll i vagnen. Sedan gick jag och pappan till det stora gänget med de nya krubborna och gav lite kvällsgodis.

Och idag har jag också varit uppe före tuppen och avverkat ett mjölkpass.

Men nu, har jag helg jag också. Just nu har Lilla P ätit lunch och ska ut till vagnen och sova en sväng. Pappan är redan ute och grejar och jag ska göra han sällskap. Och om ett par timmar ska vi möta upp vänner och ta oss ut på en liten utflykt, det ska bli trevligt!

Hoppas ni får en fin dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *