Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Det bådar för en fin dag.

Jag och Lilla P var på Järnsta igår. Mamman hade ju föräldrainsats. Det är en förälder på dagiset varje dag och man har en dag i månaden/förälder. Man blir som en extrapersonal kan man säga. Man städar lite, hjälper till att plocka fram för mellis och så men är även med i barngruppen både inne och ute. Jag tycker att det är kul att se hur mitt har det varje dag. Hur han är, och vad han kan. Tänk vad fort de går för de där små, att snappa upp och lära sig nya saker.

Alla husgäster var hela dagen vid farfar Hans båt och C var på Borta-gården och jobbade. Jag gjorde Lilla P nattklar och skulle precis packa han i vagnen och ta mig en springrunda då lilla båtgänget kommer hem. Kanon! Då kunde jag ju ta en springtur utan vagn! Sagt och gjort, efter nattning i hans säng och lite surr så drog jag iväg. Hann 100 meter då C ringer och säger att jag kan hämta honom på jobbet. Jahapp, bara att vända om men med tanken att jag kan ju hoppa av efter vägen efter vägen tillbaka och springa hem.

Istället kommer vi hem där strax före midnatt igen. Det blev jobb när jag kom fram. C höll redan på att skruva när jag kom fram på upptäckt haveri och jag blev satt på flera semineringar. Så det var den springturen. Kanske att jag hinner med en idag men det är mycket annat som ska hinnas med så vi får se hur det blir med det.

Vi hade äntligen, äntligen en dag med uppehåll! Det har kommit över 50mm regn de senaste dagarna en nu ser prognosen bättre ut så det där vårbruket äntligen kan bli klart.

Men nu ska lilla familjen ut och se om vi kan flytta ett gäng djur igen. Solen skiner och termometern tickar sakta uppåt, det bådar för en fin dag!

En reaktion på ”Det bådar för en fin dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *